Manelistul Dani Mocanu, în arest!

0

Cunoscutul manelist Dani Mocanu şi fratele lui Nando Mocanu au fost reţinuţi după ce au fost săltaţi de pe aeroportul Internaţional Henri Coandă. Cei doi se întorceau din străinătate. Pe numele lor exista un mandat de aducere având calitatea de suspecţi într-un dosar de tentativă de omor. 
Controversatul manelist şi vlogger Dani Mocanu şi fratele lui sunt acuzați de tentativă de omor în urma încăierării care a avut loc în benzinăria OMV, de la Podul Viilor, din Piteşti. Aceştia împreună cu alţi prieteni au atacat cu bâte, cu pumnii şi picioarele un bărbat. L-au lovit până când a căzut la pământ şi au continuat să-l lovească chiar şi atunci. Imaginile au devenit virale şi oamenii legii au întocmit dosar penal sub acuzaţia de loviri şi alte violențe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ulterior dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş după ce încadrarea juridică a fost schimbată în tentativă de omor.

Reţinuţi pentru 24 de ore

Au fost identificaţi cei 11 participanţi la încăierare, opt din tabăra lui Dani Mocanu şi trei din tabăra adversă. O parte dintre ei au fost audiaţi.
Lipseau însă personajele principale al scandalului, respectiv, Nando Ionuț Mocanu , de 32 de ani, cel care a lovit primul, și Mocanu Daniel, de 29 de ani, ambii din Ștefănești. Anchetatorii au aflat că cei doi au părăsit ţara. În noaptea de mari spre miercuri manelistul și fratele mai mare s-au întors, se pare din Italia, şi au fost luaţi în primire de poliţiştii IPJ Aegeş care aveau pe numele lor mandate de aducere. „În cursul nopţii de 23/ 24 .08 2022, în urma administrării probatoriului, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea a două persoane acuzate, în calitate de inculpaţi, de săvârşirea infracţiunilor de: omor, în formă tentată, faptă prevăzută de articolul 32 alin.1, din C Penal, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă prevăzută de articolul 371 din C. Penal, pentru 24 de ore. În cursul zilei de azi, 24.08.2022, urmează ca inculpaţii să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi, din cadrul Tribunalului Argeş, cu propunere de luare faţă de aceştia a unor măsuri prevetive.” a transmis ieri Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Odonanţa a fost emisă ieri dimineaţă

Imediat după scandal, Dani Mocanu a postat pe contul lui de Instagram o fotografie în care stă rezemat de bolidul său de lux, într-o benzinărie, se pare chiar cea în care a avut loc scandalul. Poartă însă alte haine, faţă de cele pe care le avea în momentul încăierării, doar pantofii sport fiind aceeaşi. Reacţiile internauţilor nu au întârziat să apară! „Poza asta este înainte de bătaie dau după?” întreabă un bărbat. Altul vrea să ştie: „ Pe cine ai bătut cumetre în benzinărie?” Dani Mocanu nu a răspuns. De asemenea, de la scandal şi până la reţinerea lui, manelistul nu a mai avut nicio apariţie publică online. Nu a postat nimic pe vlog sau pe conturile sale de socializare. În noaptea de marţi spre miercuri după ce au revenit în ţară şi au fost săltaţi de mascaţi de pe aeroport, fraţii Mocanu au fost duşi direct la Parchet. În jurul orei 4.30 a fost emisă ordonanţa şi au fost cazați în arestul IPJ Argeş. Ieri, până la închiderea ediției noastre nu fusese luată vreo hotărâre privind o altă măsură, de arest preventiv, arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.