Obuz în subsolul grădiniţei!

1

Toţi copiii şi angajaţii unei grădiniţe din municipiul Câmpulung, au fost evacuaţi ieri, după ce la subsolul clădirii a fost descoperit un obuz. A fost găsit în timp ce angajaţii făceau curăţenie. Clădirea este foarte veche şi se bănuieşte că proiectilul a stat acolo foarte mulţi ani. Din fericire, totul s-a încheiat cu bine. 
Descoperirea a fost făcută ieri dimineaţă, la Grădiniţa cu program prelungit numărul 1 din Câmpulung. Este vorba de o clădire veche, al cărei subsol nu a fost amenajat. Ieri când au vrut să facă curăţenie acolo, angajaţii au găsit proiectilul. Imediat au fost chemaţi pompierii şi pirotehniştii. Până la sosirea echipajelor ISU Argeş, au fost evacuaţi 28 de copii și 5 adulții. Cu toţii au fost ţinuţi la o distanță de siguranță, fiind încercuit un perimetru pentru bloca accesul persoanelor. „La fața locului au intervenit pompierii cu o autospecială de intervenție în vederea cercetării, identificării și ridicării. S-a deplasat şi echipajul pirotehnic al ISU Argeș. A fost vorba de un proiectil exploziv de calibrul 86 de mm, cu proveniența din Al Doilea Război Mondial, fără focos și netrecut prin gura de foc.” a declarat după intervenţie, locotenentul Ionuţ Tunaru, ofiţer de relaţii cu presa al ISU Argeş. Proiectilul a fost fost transportat într-un loc unde va fi depozitat urmând să fie distrus. La fața locului a fost și primarul Elena Lasconi, care a ținut să vadă ce se întâmplă la fața locului. După intervenţia pirotehniştilor, copiii şi-au reluat activitatea.

1 COMENTARIU

  1. ” Ieri când au vrut să facă curăţenie acolo, angajaţii au găsit proiectilul . A fost vorba de un proiectil exploziv de calibrul 86 de mm, cu proveniența din Al Doilea Război Mondial … ”
    H’aiasta chiar ca-i tare, dara di si ne-am mai mira ? Cu o zi/doua in urma, un dragor di mini … si poticni fix de-o mini !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.