Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
Anul XXVIII Nr. 8402-Vineri, 25 noiembrie 2022
Header Banner
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto şi/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către curier.ro doar în limita a 150 de semne, cu citarea sursei. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii menţionaţi aici. OFERTĂ Publicitate On-Line OFERTĂ Publicitate Ziar

Articole »»» »»» »»»

12 Comentarii:

 1. 1

  Anonim

  Forte interesantă expunerea despre teoria corzilor, ne-a captivat și ne-ați luminat ziua. Poate vă faceți totuși timp, să ne explicați și teoria cordelor politice, în special de aici din Argeș. Combinațiile cu șmecherii din construcții, autorizații de construire nelegale, prețul apei la cel mai mare nivel din țară, bani aiurea și mulți, dați la niște circari ,care se numesc fotbaliști., etc. Materie primă aveți din plin, lăsați-l pe Gentea că înțelegem, și nu se cade, dar aveți destui îmbuibați ca material de studiu.

  Reply
  1. 1.1

   Anonim

   N-o să scrie nimic despre îmbuibați, cunoaștem prea bine personajul. Altceva mă îngrijorează, ziaristul s-a referit, pe un obscur site, la idolul său politic, Putin. Și ne spune Smeoreanu că Putin a fost forțat, că n-a avut încotro, că singura soluție a fost să atace un stat suveran. Fără să ofere măcar vreun motiv pentru care susține asta! Ăsta da, ziarist!

   Reply
 2. 2

  Clevetici

  Grea meseria de jurnalist de provincie!

  Acum cand scriu articolul dlui Smeoreanu a avut 366 de vizualizari, conform numaratoarei afisate pe site.
  Cam putin, Coane Fanica!
  Famelie mare, renumeratie mica, dupa buget…

  Si iata ca dupa ce citesc un titlu bombastic (drogati in piata!) apuc sa citesc si continutul despre efortul laudabil al unor tineri de a face ceva in viata,
  iar spre final toata frumusetea articolului este stricata de felul cum dl. Smeoreanu ‘aduce din condei’ vorba despre dl. Gentea si il lauda.

  Eminescu ar fi avut ceva de scris despre astfel de gazetarie!

  Reply
 3. 3

  Zoil

  Chiar ghini-i … ca’n miez de noapte / cand somnul nu te prinde , sa scrii ceva /decat sa umbli ca habaucu’ ; ori si mai dihai, sa dai cu pumnu’n masa, cum Eminescu-n masa gazdei Slavici … candva .

  Reply
 4. 4

  Gheorghe Smeoreanu

  Acolo unde scuipă semodocții trebuie să sărute cei cu adevărat instruiți

  Situația politică internațională este mai complexă ca niciodată, iar opinia publică trebuie să o evalueze. Cine să judece lucrurile, în afara experților, scenariștilor, strategilor secreți, dacă nu oamenii simpli ?
  Problema oamenilor așa-ziși simpli este că fac obiectul unui control și al unei manipulări științifice, întrucât ingineria socială a devenit știință, mai ales de când rețelele sociale permit colectarea datelor și diseminarea mesajelor.
  Printre măsurile propuse de oamenii de știință din domeniul manipulării și adoptate de nivelul politic al inițiaților au fost blocarea surselor de informare din Rusia, controlul exercitat prin intermediul motoarelor de cautare și cenzura discretă pe rețelele de socializare.
  A fost suficient, deoarece opinia publică este un aluat moale, ușor de modelat.
  J.-F. Revel scrie:
  ”Ne extragem opțiunile cele mai prețioase tocmai din niște noiane de aproximație, de prejudecată sau de pasiune, astfel ajungem să cautăm într-o știre nu atât exactitatea, cât capacitatea ei de a ne sluji sistemul de interpretare, confortul moral sau rețeaua de alianțe. Conform legilor ce guvernează tot acest amestec de cuvinte, sentimente, dorințe, spaime sau dușmănii – și care se numește opinie – un fapt nu este nici real, nici ireal. El este dezirabil sau indezirabil. Este un complice sau un conspirator, un aliat sau un adversar, și nu un obiect supus cunoașterii adecvate. Din această surclasare a obiectivității demonstrabile de către o posibilă utilitate, noi ne clădim principii care, adeseori, ajung un fel de doctrină”.
  Când cineva, în baza unui bun (în acest caz uriaș) background cultural, rupe paradigma și iese din front, represaliile sunt prompte.
  ” „În contextul declarațiilor făcute în spațiul public, care contravin fundamental cu linia de politică externă a Statului Român, chiar dacă dânsul este un erudit profesor, nu mai putem să păstrăm emisiunea Dialoguri cu Andrei Marga în grila TVR Cluj”, a precizat directorul TVR Cluj, Alin Gelmărean.
  Așadar, în democrație, cineva este sancționat deoarece se exprimă împotriva ”liniei de politică externă a statului”.
  În aceste condiții, ne putem întreba precum odinioară Lenin sau Cernișevski ”ce-i de făcut ?”.
  Nu sunt prea multe lucruri de făcut, să recunoaștem, poate singurul demers plauzibil ar fi să semnalăm situația așa cum este ea, sperând că binele învinge. Alte demersuri pot fi catalogate drept utopii atât de simpliste, încât îl discreditează pe cel care le emite.
  Îmi asum totuși riscul acestei discreditări.
  Cu ce poate fi corelată și evaluată valoarea unei opinii, în afara reperului de sănătate mintală a celui care o exprimă ?
  Primul lucru care ne vine în minte este formația universitară, iar cel de al doilea, nivelul de informare. Este bine să cautăm în profilul de pe Facebook al emitentului pentru a face aceste corelații. Puzderia de universități private care au funcționat ca fabrici de diplome a avut rolul de a distorsiona astfel de puncte de reper, lucrând, de asemenea, asupra imaginii de sine a absolvenților pe care i-a transformat în mici focare de infecție axiologică.
  Problema este că apare spontan fenomenul de solidarizare a semidocților, între ei existând o forță de atracție mai mare decât aceea care se produce între competenți. Prejudecata, pasiunea, conștiința îngustă ale unuia tind să se combine cu trăsăturile similare ale celuilalt, rezultând o materie atât de solidă și exceptată de la principiul cartezian al dubitativității încât cu ea pot fi sparte capete nenumărate.
  Sper că un exemplu concret ar face mai transparente aceste rânduri. Ei bine, într-o postare cu privire la războiul SUA – Rusia purtat în Ucraina, am folosit două opinii despre ruși ale lui Emil Cioran, din ”Schimbarea la față a României”.
  ”Mai repede vor dispărea rușii de pe glob, anulați fizicește, decât să abandoneze ideea menirii lor. Atât de înrădăcinată este ea, încât pare a lua proporții cosmice, inumane”.
  ”Tot ce simte și gândește acest popor depășește categoriile culturii sau decade sub nivelul lor. Incapabil să înțeleagă formele juridice, realitatea statală și tot ce construiește spiritul obiectiv (în sensul lui Hegel sau Dilthey), el se mișcă într-un climat irespirabil unei conștiințe europene, pentru care simbolismul culturii este o artificialitate…naturală, acceptată, evidentă.”
  Slujesc aceste comentarii cioraniene bunei înțelegeri a riscului unui război nuclear ? Semidocții au decretat că nu, deoarece Emil Cioran nu le trezește niciun interes, ei socotindu-se mult deasupra marelui sceptic.
  Semidocții au vocația sclaviei și dintre ei se recrutează idioții atât de utili actualei arhitecturi a Uniunii Europene, ei fiind cei care au aplaudat-o pe Ursuna von der Leyen atunci când aceasta și-a permis să amenințe poporul italian că, dacă nu vor alege ce trebuie și cum trebuie, adică cu hotărâre și fără ezitări pe neomarxiști, acest stat va putea împărtăși o soartă tristă.
  Ce rost au aceste alegații ale mele ?
  Cred că prin accentul pe competență și lărigirea câmpului de conștiință putem dacă nu să-i trecem în prim plan pe cei cu adevărat pregătiți să emită opinii despre problemele noastre vitale, măcar să îi solidarizăm. Incompetenții practică shaming-ul, vor să îi rușineze pe toți cei care nu aderă la atât de ușor de digerata pentru ei propagandă oficială.
  Acolo unde scuipă semodocții trebuie să sărute cei cu adevărat instruiți, cei curajoși, cei care nu acceptă scalavia morală.

  Gheorghe Smeoreanu

  Reply
  1. 4.1

   Anonim@

   Despre semidocții ăștia spuneați că sunt preocupați să (acum și nu numai, putem adăuga și pronumele personal ,,vă”) umilească…în loc să comenteze articolul. Roata este rotundă!

   Reply
 5. 5

  Anonim

  Abia acum am înțeles, dar ne-a fost de ajuns. Sper ca ultima postare, să țină loc editorialului de joi, asta așa ca să ne treacă până lunea viitoare, domnule cu instrucția la zi.

  Reply
  1. 5.1

   Gheorghe Smeoreanu

   Sunteți simpatic. Vedeți că tocmai discutam despre solidarizarea unora și iată că vorbiți deja la plural. Ce e drept, procedez si eu asa, uneori. Nu, nu, joi va fi un alt editorial. Stimă.

   Reply
 6. 6

  Anonim

  Vă mulțumesc, domnule ziarist superdoct, pentru răspunsul la întrebarea, adresată de mai mulți cititori, de a ne prezenta, în deșteptăciunea dumneavoastră, un motiv pentru care idolul tău a atacat Ucraina. L-am aflat azi, că Putin l-a citit pe Cioran si a avut o revelație! Dacă îmi mai răspunzi la una, aceea de a nominaliza o investiție finalizată de Gentea, cu o valoare mai mare decât a celebrului WC, te voi considera un geniu!
  Tot un geniu te consider și acum, însă al nesimțirii!
  Nu ai voie, ziaristule fără școală, să jignești cititorii care nu sunt de acord cu afinitatea ta pentru criminalul Putin sau cu proslăvirea lui Gentea. Care, fie vorba între noi, are un singur lucru în plus față de predecesori: îi place la nebunie să apară in poze, cu sau, mai ales, fără motiv!

  Reply
  1. 6.1

   Gheorghe Smeoreanu

   Insultele nu sunt altceva decat expresia frustrarilor personale, a nefericirii dumneavoastră. Daca doriti, cautati-mă in privat pe Facebook si voi incerca să vă ajut. Până când, într-un fel sau altul, nu vă echilibrați, vă puteți imagina ca nu vă răspund la nicio întrebare.

   Reply
 7. 7

  Anonim

  Domnule ziarist,
  Aveti un mod golanesc de a dialoga cu cititorii. Daca tot intrati la rubrica de comentarii, ce va opreste sa raspundeti si acelor intrebari care nu va convin, dar care, dupa parerea mea, sunt legitime. Si eu sunt curios sa aflu de ce-l admirati pe Putin, care sunt marile realizari ale primarului Gentea, de ce refuzati sa disecati mandatele alesilor PSD, etc. Alegeti sa ne prezentati zeci de citate insa ele n-au nici cea mai mica legatura cu problemele urbei..
  Ati promis ca, daca vi se face dovada exilului rusilor sau al scandalului Peskov, reveniti cu scuzele de rigoare. Ati ales sa taceti malc, un gest care nu va face deloc cinste.
  Va este greu sa acceptati ironiile unor comentatori, in schimb alegeti sa ii persiflati atunci cand va pun in dificultate. Nu va considerati deasupra noastra pentru ca, vi s-a demonstrat, nu este cazul!
  Daca alegeti in continuare sa raspundeti cui si ce va convine, veti fi taxat in consecinta. Alegerea va apartine!

  Reply
 8. 8

  Anonim

  Un titlu care s-a vrut bombastic dar a esuat in a fi comic. Fiindca, totusi, prin Piata Primariei nu umbla numai drogatii si nebunii, unii de un fel, altii de alt fel, asa cum se intelege din „inspiratul” titlu.

  Reply

Comentează »»» »»» »»»

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2022 România. All rights reserved. Curierul Zilei
Curier TV »»» De luni până vineri, Marilena Baraţă, în direct de la ora 21:00 - 00:00 şi INFO CURIER de la ora 14:00 - 17:00
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .