Friptură cu sos de ananas

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 30 min • Timp de gătire: 40 min • Gata în: 1 ore, 10 min
Ingrediente:
• 800 gr. piept de pasăre • 2-3 linguri ulei • 100 gr. orez • 100 gr. şuncă presată • 1 compot de ananas • 150 gr. mazăre • 1 ou • sare • piper • 1 lingură smântână • 4-5 linguri pesmet
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se usucă. Se presară cu un praf de sare şi unul de piper, apoi se rumeneşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se dă la cuptor 20 minute. Se scot bucăţile de ananas din compot şi se păstrează sucul. Se bate oul cu sare până se face spumă deasupra şi se amestecă cu smântâna. Se adaugă pesmet cât să se lege compoziţia şi se subţiază cu suc din compot. Se trec bucăţile de carne prin acest amestec şi se mai pun la cuptor, 15-20 minute. Orezul se curăţă, se spală şi se fierbe în apă cu sare. Separat, se fierbe şi mazărea. Şunca şi ananasul se taie cubuleţe. Totul se amestecă, se condimentează după gust şi se serveşte cu friptura rece tăiată felii. În funcţie de sezon se pot adăuga şi alte legume.