Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8639-Miercuri, 29 noiembrie 2023
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Distribuţie OLTENIA
Subiectele zilei

Articole »»» »»» »»»

10 Comentarii:

  1. 1

    Anonim

    Nu-i așa, domnule Smeoreanu, că folosiți schema „citesc mult, sunt ahtiat după adevăr ca și un căutător după aur, pe care-l împărtășesc și celorlalți: americanii jupuiesc Europa pentru ca Ucraina invadată (dar care deține părți din Rusia, România și Polonia) să lupte împotriva rușilor invadatori (dar animați de grija față de oprimați), forțând astfel Rusia să folosească armele nucleare și să pună în pericol prosperitatea și siguranța noastră și a europenilor”?
    „Mergem după fente” de 33 de ani sau practica acestora este veche („mai facem un efort și o să-i prindem din urmă pe americani, socialismul este singura orânduire justă și care duce la progres, Occidentul este putred și decadent”, etc.)?
    Pare (este) acest editorial neutru față de părțile implicate direct sau indirect în acest război (un singur paragraf „sprijină” titlul bombastic al editorialului)?

  2. 2

    G.S.

    Rubrica aceasta se numește „Din punctul meu de vedere” și are rolul de a pune teme în discuție, nu de a fi artificial -neutra. Punctul meu de vedere și al dvs pot fi mai mult sau mai puțin diferite.

    1. 2.1

      Anonim

      Dar sunteți – ca autor al acestei rubrici plasate de ziar la categoria editoriale – în poziția de formator de opinie sau, cel puțin, de ziarist la „Curierul zilei, cotidian independent al județului Argeș”; în ambele poziții, nu este menirea, datoria, obligația morală de a fi „natural” neutru (cât mai puțin subiectiv cu putință) în toate subiectele abordate în vederea informării cât mai corecte a cititorilor?

  3. 3

    S.

    Știrile trebuie sa fie neutre , punctele de vedere sunt în mod fatal subiective. Cum sa fii neutru când prezinți o opinie, ce rost ar mai avea textul? Nu va temeți de subiectivitate, e în natura spiritului uman liber.

    1. 3.1

      anonim2

      dexonline.ro
      Editorial = Care exprimă părerea conducerii redacției într-o problemă actuală importantă.

    2. 3.2

      Anonim

      Totuși, domnule Smeoreanu, când mergem la doctor dorim o opinie (cât mai) obiectivă, unui consilier (economic, juridic, etc) îi solicităm un sfat obiectiv, unui militar îi cerem o acțiune obiectivă; ca și cetățeni, unui ziarist (spre deosebire de nuvelist, romancier, poet) nu ar trebui să-i solicităm cât mai multă obiectivitate?

  4. 4

    S.

    Foarte interesante chestiuni. Cu scuze ca acum sunt prins, voi reveni mai târziu.

  5. 5

    dilimache

    Ca ghini o mai intorsesi, nineaca … precum Papa di la Roma / cari piste noapte se trezi oblojit in scaun cu rotile .

  6. 6

    Gheorghe Smeoreanu

    Deși este târziu, revin, deoarece am promis să o fac. Da, termenul de ”editorial” este folosit de mine un pic abuziv și mă voi abține să îl mai utilizez aici. În fapt, aceasta este o rubrică de comentarii politice și nimic mai mult. Am rămas cumva, din inerție, setat pe acest termen, ”editorial”, deoarece am fost primul director al Curierului și am deținut această funcție timp de 10 ani. Nici atunci însă nu vorbeam în numele tuturor celor trei acționari (printre care mă număram) motiv pentru care mi-am botezat rubrica ”Din punctul meu de vedere”. Remarcați, vă rog, că așa se numește și acum.

    Cât privește obiectivitatea în presă, aceasta se referă la știri, nicidecum la comentarii. Comentariile trebuie să aibă la bază știri corecte, dar celelalte idei aparțin autorului. Pentru el însuși, autorul este obiectiv, cel puțin eu asta cred că sunt, dar altcineva mă poate considera în eroare. Fiindcă ne lăudăm că trăim într-o democrație, nu văd nicio problemă în a avea fiecare adevărul său. Spunea cineva că este nevoie de cât mai multă obiectivitate, așa este, dar cine stabilește cât de obiectivă este părerea cuiva ? Noi înșine stabilim cât de obiectivi suntem, discutând cu noi înșine. Nu degeaba am scris într-un articol recent cu eu nu scriu pentru alții, doar vorbesc cu mine. Unii nu au înțeles ideea.

    Problema reflectării prin cuvinte a realității obiective este complexă și pe acest subiect se scriu permanent cărți interesante. De pildă, chiar acum citesc cartea lui Mircea Flonta ”Filosofia cercetătorului/ Înțelegerea fizicii cuantelor la Niels Bohr și Werner Heisenberg”. Mircea Flonta mi-a fost cânva profesor de epistemologie și ne-a învățat că nu există cunoaștere pur obiectivă. În fond, eu văd lumea colorată, câinii mei o văd ceva mai gri.

    Vă mulțumesc pentru atenție, ne revedem joi.

    1. 6.1

      Coco

      Am impresia că penultima frază s-a vrut o ironie la adresa celor care nu vă împărtășesc opiniile. Poate și de aceea cei care vă mai citesc sunt tot mai puțini….
      Mai am impresia și că, pentru a vă justifica admiratia pentru ruși, căutați tot felul de texte, vechi de zeci sau sute de ani, fără prea mare legătură cu realitățile actuale.
      Eu unul prefer să fiu în alianță cu Occidentul, imperfect și el, bazându-mă doar pe chestiuni concrete, verificabile! Dacă ar fi să folosim aceeași logică, ce ar trebui să facă maghiarii din Ardeal, în zonele unde sunt majoritari? Căutăm cronici sau texte din vremea Imperiului Austro-Ungar?

Comments are closed.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2023 România. All rights reserved. Curierul Zilei
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .