Opt ageamii de alpinişti au rămas în Piatra Craiului

0
  • Salvamontitşii au avut nevoei de 12 ore să-i salveze

Opt persoane au rămas blocate pe un traseul de alpinism Dunăreanu de la Umerii Pietrei Craiului. Cei opt au făcut imprudența de începe trasul neechipaţi. Aveau la ei doar două hamuri. Au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor pentru a fi recuperați și transportați într-un loc de siguranță. Operaţiunea a durat 12 ore. 
S-a întâmplat sâmbătă, când Salvamont Argeş a fost sesizat. „ În urma unui apel am intervenit în masivul vestic al Pietrei Craiului împreună cu colegii de la Salvamont Zărneşti, pentru extragerea și evacuarea a opt persoane blocate într-o zonă greu accesibilă, aceştia neavând echipament necesar pentru un asemenea traseu montan. Acțiunea a durat aproximativ 12 ore lungindu-se târziu, în noapte, din cauza terenului accidentat şi a friabilităţii rocii ( n.r care se sparge uşor) punând în pericol viața salvatorilor montani cât și a persoanelor în cauză.” a declarat Eugen Pepu, salvator montan în cadrul Salvamont Argeş.
„Grupul era mult în afara liniei traseului. Ar putea fi o învăţătură şi pentru alţi doritori. Nu intraţi în situaţii unde aveţi şi cea mai mică bănuiala că vă depăşesc, pentru că cel mai probabil, aşa va fi!!! Zona este extrem de friabila şi ar fi putut cădea pietre peste oricare dintre participanţii la acţiune… Sincer, a fost una dintre situaţiile de viaţă şi de moarte!” scrie pe contul de Facebook al Salvamont România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.