Vindeau online produse contrafăcute

0

O achetă privind punerea în vânzare pe platforme online de produse contrafăcute a ajuns la final şi inculpaţii vor fi trimişi în judecată. Doi bărbaţi de 26 ani, respectiv 33 de ani, ambii din Topoloveni şi unul de 50 de ani din judeţul Ialomiţa, au cumpărat falsurile de la trei bărbaţi din Bucureşti. Toţi şase vor fi trimişi în judecată sub acuzaţia de contrafacere și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar. 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, privind săvârșirea infracțiunilor de contrafacere și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar. „Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada 2019-2020, două persoane, de 33 și 26 de ani, ambele din Topoloveni și o persoană de 50 de ani, din județul Ialomița, ar fi oferit spre vânzare, în mediul on-line, diverse articole vestimentare (peste 20.000) și parfumuri (peste 500), purtând însemnele distinctive ale unor mărci de renume. Produsele ar fi fost achiziționate de la trei bărbați de 42, 34, respectiv 28 de ani, toți din București, care ar fi contrafăcut, prin tipărire la cald, cu ajutorul unor imprimante performante, diverse articole vestimentare cu emblema unor mărci consacrate.
Valoarea prejudiciului creat titularilor drepturilor de proprietate intelectuală este în valoare de aproximativ 500.000 de lei.
Ca urmare a probatoriului administrat, s-a dispus măsura reținerii față de cinci persoane, pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior luându-se măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, a fost ridicată suma de 40.000 lei, asupra căreia a fost instituită măsura sechestrului asigurător.” Anunţă IPJ Argeş. CNI, de 26 de ani, NDI de 33 de ani, ambii din Topoloveni şi D.N de 50 de ani din Ialomiţa , au cumpărat produsele de la N.H.S. de 34 de ani, N.V.T. de 28 ani , N.V.N. de 42 de ani, toți din București, aceştia din urmă fiind cei la care oamenii legii au descoperit imprimantele cu ajutorul cărora puneau silglele unor firme celebre pe îmbrăcăminte. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.
Reamintim faptul că, în cauză, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au efectuat, în luna septembrie 2020, 11 percheziții domiciliare pe raza județelor Argeș, Ialomița, Dâmbovița și în municipiul București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.