Greșelile pe care le repetă pariorii români și cum să le eviți

0
1

Pariori din toată lumea, deci și din România, fac greșeli care îi împiedică să distreze așa cum ar trebui. Unii conștientizează unde greșesc, dar nu reușesc să se îndrepte. Alții nici măcar nu își dau seama că nu e în regulă ce fac.

De exemplu, sunt jucători la pariuri nu citesc secțiunea „Termeni și condiții” a ofertelor promoționale. Astfel, e posibil să activeze o ofertă cu cod bonus Winmasters, dar să nu poată profita de ea pentru că plasează bilete ce nu sunt eligibile pentru rulaj.

Iată și alte greșeli pe care cei mai mulți dintre pariori le repetă:

Nu își fac un plan de joc

Sunt jucători care nu au nicio strategie. Pur și simplu intră pe site, văd ce meciuri sunt în ziua respectivă și își împart bugetul pe care îl au între niște bilete. Nu urmează nicio regulă în ceea ce privește miza și ajung să joace la recuperare atunci când pierd unul sau mai multe pariuri. Stilul lor se bazează exclusiv pe intuiție și pe noroc.

Ei bine, un jucător este cu atât mai de succes cu cât restrânge ponderea hazardului în algoritmul șanselor de reușită. Pariurile sportive aduc rezultatele dorite doar celor care gândesc strategic pe termen lung. Aici intră în discuție noțiunea de Money Management: e bine să stabilești încă din start un buget lunar, o țintă de profit, perioada în care să atingi ținta de profit și cât la sută din bankroll vei miza pe bilet în funcție de cotă.

Joacă pe cote foarte mari

Există pariori care pun cote foarte mari pe bilet, sperând că vor da lovitura cu o miză mică. Ei se gândesc că, până la urmă, un astfel de bilet va ieși. Și poate că un pariu pe cotă 30.00 este câștigător la un moment dat, însă acest lucru se întâmplă foarte rar, iar per total jucătorul iese pe minus.

Poți evita această situație păstrându-te într-o marjă realistă a cotelor, de 1.40 – 1.80 per selecție. „Pașii mărunți” reprezintă cheia succesului. În loc să mizezi pe „1 solist”, pentru o cotă de 2.57, mai bine optezi pentru „handicap asiatic 0”, care are cota 1.87. În cazul în care partida se termină la egalitate, primești miza înapoi.

Joacă doar bilete cu multe selecții

Aceasta este o greșeală întâlnită frecvent, mai ales în cazul pariorilor care joacă în agenții stradale. Îi vezi ieșind cu „cearșafuri” pe care sunt 10-20 de meciuri, biletele respective urmând a ajunge în coșul de gunoi după disputarea câtorva partide.

Orice parior responsabil îți va spune că cel mai bine este să joci un singur meci pe bilet, cel mult două. Gândește-te că ai patru selecții cu cota 2.00, dintre care una nu iese. Într-adevăr, dacă pe pui pe toate pe același tichet câștigul potențial este mai mare, dar vorbim doar despre un câștig potențial, pentru că acel tichet va fi pierzător. În schimb, dacă joci fiecare meci pe un bilet separat, ai profit mai mic, dar real.

Pariază pe ce nu cunosc

Unii nici nu știu câți jucători sunt într-o echipă de baseball, dar pariază pe acest sport. Sau, chiar dacă cunosc sportul, nu se informează asupra competiției. De exemplu, formatul Cupei României la fotbal prevede din acest an grupe. Nu mai sunt doar meciuri eliminatorii, iar acest detaliu este important, pentru că o echipă deja calificată în faza următoare nu mai forțează.

Regula este simplă: pariază doar pe ce urmărești și, implicit, pe ce cunoști foarte bine. Dacă te uiți la toate meciurile din SuperLiga României, este indicat să pui pe bilete  selecții din această competiție. Concentrează-ți atenția pe cel mult trei ligi, pe care să știi „pe dinafară”. Dacă cineva îți spune numele unei echipe, tu să „reciți” imediat formula standard și stilul de joc.

Se orientează exclusiv după „ponturi”

Unor pariori le este lene să analizeze meciurile și se inspiră exclusiv din sugestiile postate pe site. Apoi, când văd că pariul este necâștigător, lasă comentarii în care îi fac în toate felurile pe tipsteri. Și mai grav este că există jucători la pariuri care cumpără de pe internet „ponturi sigure sută la sută”, căzând însă în plasa celor care câștigă bani păcălind lumea.

Nu te încrede niciodată în judecata altora, oricât de bine intenționați ar fi aceștia. Analizează singur meciurile pentru a găsi selecțiile cu cele mai mari șanse de câștig. Înainte de emoțiile trăite în timpul evenimentelor sportive, pariurile reprezintă o provocare ce îți pune la încercare nu numai cunoștințele despre sport, ci și capacitatea de le transforma în previziuni care se îndeplinesc.

Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro