Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
miercuri, 8 februarie 2023
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8441-Miercuri, 8 februarie 2023
Trimite-ne știrea ta! Rubrică - redactori Curierul Zilei OFERTĂ On-Line OFERTĂ Ziar-Tipar Publicitate PDF - Februarie 2023
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Anunţuri on-line■ Distribuţie OLTENIA

Articole »»» »»» »»»

36 Comentarii:

 1. 1

  anonim

  Multă sănătate, domnule Smeoreanu. Eu cred că marea majoritate a oamenilor își doresc sănătatea proprie și pe a celorlați și gandesc că orice viață de om are valoarea ei.
  Personal, nu văd atâția dușmani în jurul dv., ci oameni care își exprimă o opinie. Așa cum dv. ați redefinit rubrica dv. de ziar de la „editorial” la „punct de vedere” și doriți ca scrierile dv. să fie văzute ca opinii personale, chiar subiective, supuse greșelii. Cititorii nu au dreptul la același tratament privind opiniile lor?
  Cititorii doresc mai mult o dezbatere onestă, cu păreri pro și contra, bazată pe argumente, dezinteresata din punct de vedere material (nu publicitate), adevărată.
  Dv. nu doriți să fiți jignit, insultat(sau „înjurat” cum vă place să spuneți). Dar, după ce faceți turul obișnuit al „cuentelor”, „blombei nucleare” și definiți „sotuația”, provocați primul cititorii („competenții” anonimi care mă iau la mișto, „cei mai deștepți din cartier”, „toți inculții au cultul inculturii”). Și îi băgați pe toți la un loc, generalizați.

  Reply
  1. 1.1

   G.S.

   Mulțumesc pentru comentariu. Nu am vrut sa generalizez. Apoi , pentru a „vinde” trei idei bune, sunt nevoit sa la ambalez în câteva idei maneliste, sunt sigur ca ati remarcat. O zi buna va doresc.

   Reply
   1. 1.1.1

    anonim

    Când folosiți pluralul (cititorii, comentatorii, deștepții, etc.), ci nu unii/mulți/puțini cititori, pare evidentă generalizarea.
    Țintiți publicul larg, domnule Smeoreanu, cu „ambalaje de idei maneliste”, pentru a împacheta, în general, „trei idei bune” (roșii, rușii și filozofia fizicii cuantice). De ce trebuie neapărat să „vindeți”? Nu este destul să convingeți? Nu ignorați publicul larg, domnule Smeoreanu, cei mai mulți dintre cititori pot înțelege foarte bine onestitatea, transparența, argumentația cinstită logica, blazonul curat.

    Reply
    1. 1.1.1.1

     C.

     Excelent comentariu, pacat ca va va incadrati la „dusmani”. Scrieti mai des, e o placere sa va citim!

     Reply
     1. 1.1.1.1.1

      anonim

      Părerea mea este că atâta timp cât exprimă și dezbate opinii sau idei cu sinceritate și decență, nu ar trebui nimeni considerat dușman al cuiva. O critică corectă este mai bună decât o laudă nefondată. Și, acceptată, ne-ar ajuta pe toți să ne dezvoltăm pe un teren solid.

    2. 1.1.1.2

     S

     Rețin ideea a vinde / a convinge. Nu sunt la birou, va voi raspunde pe larg, probabil, maine. Multumesc.

     Reply
 2. 2

  oana

  domnule Smeoreanu, foarte buna analiza, parerea mea este ca doar un idiot, un incostient, alege calea razboiului in locul diplomatiei, negocierilor, a avea alta parere nu inseamna ca esti putinist sau platiti de Rusia cum susutin o gramada de tampiti! Felicitari pentru articol, Sanatate va doresc!

  Reply
  1. 2.1

   Gheorghe Smeoreanu

   Vă mulțumesc mult, sunt bucuros că gândim la fel, asta mă încurajează să insist pentru adevăr si, sincer, chiar e nevoie de curaj în ziua de azi pentru a spune adevărul.

   Reply
   1. 2.1.1

    anonim2

    Adevărul plătit prin contracte, domnule Smeoreanu? Care curaj, acela plătit?

    Reply
    1. 2.1.1.1

     G.S.

     Este o gluma, iubite domn, un ziarist corect poate decide cu cine semnează contractele despre care vorbiți.

     Reply
 3. 3

  Tot un anonim

  Se pare că bronșita a produs și alte daune in organismul dumneavoastră.Altfel nu-mi pot explica cum vă imaginați că cineva și-ar dori „să vă vadă mort”! O trec, și pe ea, la idei „maneliste”!
  Despre înjuraturi, nu vreți să recitiți comentariile celor 1-2 (gurile rele spun că ar fi doar unul)admiratori ca să va lămuriți cine le folosește?
  De ce-i considerați dușmani pe cei care vă cer să specificați un singur articol în care criticați un lider PSD aflat in timpul exercitării unui mandat, oricare ar fi el? Sau pe cei care, pe buna dreptate, vă reprosează slugărnicia și ipocrizia, de neiertat pentru un ziarist?
  În concluzie, v-aș ruga să încetați să mai vedeți dușmani acolo unde nu există. Luați în considerare că există și cetățeni informați, care au vazut orașe bine administrate, care nu se simt confortabil în orașul lor, unul urât, cenușiu, condus doar de incompetenți, toți de la același partid?
  În incheiere, îmi permit un sfat: poate mai renunțați la citate, deja sunt prea multe, prea antice și, unele dintre ele, prea pe lângă subiect. Dacă vă e greu să găsiți cele 1.000 de cuvinte, pentru care aveți contract, faceți o rubrică mai mică, mai concisă, dar care să cuprindă doar propriile idei. Oricare ar fi ele!
  Sănătate!

  Reply
  1. 3.1

   S.

   Din păcate, sunt plecat de la birou. Va voi răspunde, negreșit.

   Reply
 4. 4

  Anonim*

  Cine nu are dusmani, nu are nici valoare! Cat despre valoarea acestora…se vede…

  Reply
  1. 4.1

   Anonim

   Sunt versuri din vreo manea? Ca prea sunt profunde, inteligente, iscusite…Vrei sa le si canti?

   Reply
 5. 5

  Boni

  Pentru că am fost pomenit de anonimul de la poziția 3 (chiar anonim!) mă văd silit să revin:
  – eu nu sunt un admirator necondiționat al dlui Smeoreanu, dimpotrivă:
  – i-am reproșat povestea neconfirmată (am cercetat foarte mult) a fetiței de la abator (știe dumnealui la ce mă refer);
  – m-a deranjat afișarea pe chipul său a drapelului Ucrainei, la începutul ,,invaziei” care denotă înscrierea în trend, pe urmă s-a trezit;
  – nu am fost de acord cu susținerea necondiționată a vaccinului anticovid care se vede acum ce hram poartă; i-a ieșit pe nas, s-a îmbolnăvit, vaccinat fiind iar acum, cine știe…(multă sănătate!);
  – în rest, consider corecte în totalitate susținerile din articole;
  Contractul devoalat (mai bine tăcea!) nu îl încorsetează cu nimic, este un om liber. De acord însă cu poziția acelora care vor să vadă și o poziționare critică la adresa PSD, doar n-or fi ăștia spuma mării, dimpotrivă!
  Altfel, îl simpatizez pe acest domn și-mi este perfect perpendicular de lătrătorii care mă vor critica…cunosc marfa…

  Reply
  1. 5.1

   Anonim

   Să faci legătura între bronșita ziaristului și vaccinul efectuat, ne arată limitarea ta intelectuală. Adică eu, dacă m-aș lovi la tenis, e tot din cauza vaccinului?
   Iar de pomenit, eu știu că nu o face decât popa, în anumite circumstanțe!

   Reply
   1. 5.1.1

    Anonim*

    Mai cititi despre ,,pomenit”.
    Eu nu am vazut ca se refera la o legatura directa intre vaccin si bronsita.
    In plus i se ureaza sanatate maestrului Smeoreanu; la randul meu ii urez la fel.

    Reply
    1. 5.1.1.1

     Anonim

     Vă dau citatul: „s-a îmbolnăvit, vaccinat fiind”. Poate reușiți să „vedeți” din a doua încercare…

     Reply
     1. 5.1.1.1.1

      Anonim*

      Eu stiu ca dumnealui a spus intr-un articol anterior, cred, ca s-a imbolnavit mai demult de Covid dupa ce se vaccinase, nu rezulta ca e vorba de aceasta bronsita.
      ,,s-a imbolnavit, vaccinat fiind iar ACUM, cine stie…”
      Sanatate grabnica dumnealui dar si noua, tuturor comentatorilor, ca ne asteapta vremuri grele…o sa uitam si de Covid si de vaccin.

 6. 6

  Zoil

  ” Dar dacă mă înșel și nu există oameni care mă vor dispărut din peisaj ? ” Buna intrebare, raspunsu-i : da !

  Reply
 7. 7

  A. Riciu

  Băi, aceștia, n-o mai dați bara-bara cu vaccinul. Ați făcut trei doze, e nasol! Voi nu vedeți ce apare acum pe strasse? Dracu v-a pus? V-a fost frică de moarte și ați vrut să intrați peste tot, ca boierii. Noi am înghițit în sec, umiliți, obidiți, batjocoriți! Dumnezeu a făcut dreptate! Unde sunt ziariștii și medicii vânduți care infestau populația cu ideile lor plătite? Îi știm, nu-i uităm! Rușine!

  Reply
  1. 7.1

   Dr. B

   Băi, ăsta, du-te și spune asta familiilor unora de 40 de ani, perfect sănătosi până la infectare, nevaccinați și care acum zac în cimitire.Găsești mărturii ale rudelor peste tot. Doar un idiot le ignoră!
   Băi ăsta, îți mai spun că am în familie o bunicuță de 89 de ani, vaccinată la dorința ei expresă, care a avut ghinionul de a face boala la vreo doua luni de la a doua doză.Din cauza vârstei și a bolilor cronice de care suferă a ajuns la ATI, a fost în stare gravă dar a scapat. Inutil să-ți mai spun, deșteptule, că toți medicii care au tratat-o mi-au spus că vaccinul a salvat-o!
   Nu e vina mea că îți place să înghiți in sec, să fii obidit sau batjocorit. Dacă atât te duce mintea, nu te mai văita!
   Da, sunt de acord că au fost reacții adverse ale vaccinurilor, unele tragice, însă ele sunt insignifiante pe lângă beneficiile aduse în lupta cu pandemia. Și un banal antinevralgic a avut, în timp,la administrare, reacții alergice care au dus la decese.
   E dreptul tău să refuzi vaccinarea dar nu mă fă pe mine tâmpit că m-am vaccinat.
   Concluzia? Bunicuța mea este o deșteaptă, pe când tu…

   Reply
   1. 7.1.1

    Anonim*

    Au inceput sa moara acum, inexplicabil, vaccinatii de 40 de ani. Pfaizer a recunoscut ca nu au stiut daca vaccinul opreste infectarea desi eram sfatuiti sa ne vizitam bunicii doar vaccinati, daca tinem la ei. Ce gluma…
    Mortii au fost ingropati in saci de plastic, fara alai, ca niste caini, ca in vremurile de ciuma si holera.
    Ce batjocura!
    ,,Forma usoara” este o himera, nimeni nu stie daca, fara vaccin, ar fi existat sau nu. Nici daca infectarea de turma ar fi oprit mai repede (si muuult mai ieftin) pandemia.
    Sigur ca oftica vaccinatilor e mare, au ramas in suflet cu o dilema, la orice imbolnavire se gandesc ,,dar daca…”.
    Pana la urma sunt de inteles.
    Asa ca, usor cu covidul pe scari, nu detine nimeni adevarul absolut.
    Sa fim sanatosi cu totii!
    P.S. Virusul a avut la început o formă agresivă. Asa o fi fost programat? Pe urma a devenit mai prietenos, pana cand, in final, s-a banalizat. Am trecut noi peste multe…

    Reply
    1. 7.1.1.1

     Anonim

     Cine e Pfaizer asta? Ageamiule…Iar te faci de rahat, sub alt pseudonim! Al catelea?

     Reply
     1. 7.1.1.1.1

      Noi

      Romgleza, domnu’, etimologie si adaptare pentru voi, lasa vrajeala, zii pe fond ceva…am dreptate sau nu?
      Visezi pseudonime, vreti doar voi, criticii lui Smeoreanu si lingaii globalizatori sa fiti detinatori ai adevarului absolut.
      Nu mai tine, se trezeste populatiunea, si aici suntem din ce in ce mai multi. Gata, ciocu’ mic, vorba unei pramatii din sleatha voastra.
      E adevarat, tu nu te faci de rahat, esti o intruchipare…

 8. 8

  Tot eu

  …sleahta…că iar te legi de amanunte și erori minore.

  Reply
  1. 8.1

   Anonim

   Daca tot ai deschis subiectul (n-aveam de gand s-o fac) mai taie un „i” de la ‘zii”-ul ala, daca tot te dai destept gramada!

   Reply
   1. 8.1.1

    Anonim*

    Corect, l-am ras si pe i, ramane insa fondul problemei, dle Gramada Vaccinata. Cand nu aveti argumente, va legati de erori datorate, in principal, grabei (eu nu ma leg de ghilimelele tale alandala).
    Iar daca ziaristului ii scapa ceva, desi presupun ca are corector, nu va mai tace gura.

    Vad ca dl Smeoreanu nu mai raspunde la comentarii, desi promisese.
    Bine face ca nu se mai coboara la subsol. A tinut cont de sfatul cuiva, mai demult, dar cred ca a gresit.
    Maestre, este prea mare deranjul…consum nervos inutil…nu aveti pentru ce/cine!
    Sanatate!

    Reply
    1. 8.1.1.1

     Anonim 3

     Și acum, „l-am ras si pe i” vi se pare corect?

     Reply
    2. 8.1.1.2

     S.

     Am mai răspuns, pe ici, pe colo, dar fără sa insist.

     Reply
 9. 9

  Anonim

  Când prinde un comentariu laudativ, domnul Smeoreanu, în cel mult 15 minute, multumește și se înclină până la pământ, de zici că s-a întâlnit cu Gentea…
  Când comentariile (decente, fără jigniri, dar care aduc în atenție probleme ale urbei) nu-i plac, bagă capul în nisip ca struțul, asta după ce are tupeul să le spună că le va răspunde, îl citez, „pe larg” și „negreșit”!
  Ăsta este modul de a face presă al acestui personaj care încă se mai crede ziarist, care vede dușmani în cei care nu-i împărtășesc ideile.
  Dacă ați ales să faceți asta premeditat, sunteti un ticalos!

  Reply
  1. 9.1

   Boni

   Stimate domn!
   Dvs., în comentariul ,,decent și fără jigniri”, spuneți despre ziarist că este un potențial ticălos, adică netrebnic, abject, mârșav, nemernic, josnic, infam. Hmm…
   Eu l-am sfătuit (greșit!), mai demult, să intre în dialog cu comentatorii, să se justifice.
   Tot eu, acum îl felicit că s-a retras, este un om de mare calitate, demersul nu-și mai are rostul.
   Dacă va fi cazul, cei unu, doi (cum suntem inventariați de necunoscători; de fapt suntem mai mulți ) care-i împărtășim ideile (nu toate!) vom reveni cu comentarii adecvate situațiilor.
   Știuuuuu, veți spune că nu mă astâmpăr…multiple retrageri, reveniri, etc.
   Pai dacă o (mă) cereți?!
   Sănătate tuturor!

   Reply
   1. 9.1.1

    Anonim

    A fost rece berea aia promisă de ziarist? Să nu-mi spuneti că, din nou, ați primit un șut în dos de la maestru…
    P.S. Pe cuvânt de onoare, NU vă cere nimeni, fiți barbat și țineți-vă de cuvânt, chiar dacă nu obișnuiți!

    Reply
    1. 9.1.1.1

     Anonim

     Esti un ticalos simpatic. Dar mincinos!

     Reply
    2. 9.1.1.2

     ilie

     boni asta va cam pune sare pe coada, sariti ca arsi, pai daca n’are valoare de ce il bagati in seama?

     Reply
  2. 9.2

   G.

   Dacă ați ales să insultați sub anonimat, ma întreb cine e ticălosul.

   Reply

Comentează »»» »»» »»»

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2022 România. All rights reserved. Curierul Zilei
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .