Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
miercuri, 7 decembrie 2022
Anul XXVIII Nr. 8405-Miercuri, 7 decembrie 2022
Header Banner
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto şi/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către curier.ro doar în limita a 150 de semne, cu citarea sursei. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii menţionaţi aici. Trimite-ne știrea ta! Rubrică - redactori Curierul Zilei OFERTĂ On-Line OFERTĂ Ziar-Tipar

Articole »»» »»» »»»

29 Comentarii:

 1. 1

  anonim

  Ați trăit atât de bine, domnule Smeoreanu, înainte de ’89, încât să negați faptul că „lumea noastră și viața noastră sunt mult mai bune”? Conta votul nostru înainte de 1989, iar acum nu mai contează deloc?
  Constituie un motiv de mândrie numărul de procese sau procesele de conștiință?

  Reply
 2. 2

  Anonim*

  Înainte de ’89, măcar aveam conștiință, acum, prin comparație, ne dăm seama că nu mai există valori morale, tot ce se face este doar și numai pentru zeul ,,făcătorilor de bine” cu anasâna, banul!

  Reply
  1. 2.1

   Anonim

   Da, „conștiință socialistă”, dar să nu generalizăm moralitatea acelei epoci: se fura atunci destul din CAP-uri, rafinării și uzine, se mințea, se „turna”, etc.
   Acum valorile morale existente ar fi puse în evidență dacă oamenii cu moralitate ar fi scoși în prim plan. Dar e nevoie pentru aceasta de o oglindă nedistorsionantă, de o presă corectă, obiectivă, deconectată de la contracte politice sau de altă natură.
   Banul este un motor al dezvoltării societății, dar este nevoie și de moralitate.

   Reply
 3. 3

  anonim2

  Pornind de la tilul și finalul articolului, aveți de câștigat procesele (mai grele) cu propria conștiință? O aveți atât de încărcată?

  Reply
 4. 4

  Boni

  Un om care nu are procese cu propria conștiință, nu supune gâtul la niciun efort; capul e gol, deci ușor!

  Reply
  1. 4.1

   Anonim

   De unde știți, domnule Boni? Din proprie experiență sau v-au spus alții?

   Reply
   1. 4.1.1

    Boni

    Și, și! 😂

    Reply
 5. 5

  G.S.

  Războiul din Ucraina este altceva decât un meci de fotbal, cu toate astea, sunt români care se comportă ca și cum ar fi la peluză. Când armata ucrainiană mai cucerește un sat, fanii se ridică și aplaudă ca și cum s-ar fi marcat gol.

  Nu, războiul din Ucraina nu este un meci de fotbal, doar actualii lideri occidentali au interesul să credem asta, pentru a rămâne la peluză, entuziaști și proști.

  Am mai văzut, în România, asemenea meciuri politice transformate de propagandă în meciuri de fotbal. Iohannis vs Ponta, Statul Paralel vs Anticorupție, Dragnea versus Statul de Drept sunt doar cele mai recente derby-uri care s-au jucat în aplauzele delirante ale mulțimii.

  Trăim vremuri complicate și grupurile de interese își doresc ca milioanele de cetățeni occidentali să aibă iluzia că asistă la o partidă de fotbal în care cei buni le marchează o mulțime de goluri celor răi în ceea ce s-ar dori să fie meciul secolului. Nu conteză că de pe teren ies zilnic mii de morți, întregul Occident a fost cantonat în noul Colosseum și acolo trebuie să rămână până la restabilierea ordinii modiale unipolare grav amenințată de Orient.

  Iubesc fotbalul și îmi place să merg uneori la stadion, să urlu, să țip la arbitru, dar în restul timpului îmi văd de viață, de muncă, de interesele familiei, știu că lumea nu e un stadion și liderii ei nu sunt fotbaliști.

  Zilnic, folosesc scrisul la ziar pentru a-i ruga, a-i îndemna pe semenii mei cocoțați la peluză să coboare în lumea reală, să nu își mai consume energia în calitate de suporteri, dar ei îmi aruncă o privire grăbită însoțită de huiduieli, apoi își întorc fața spre câmpul de luptă fiindcă nu se pot opri, propaganda i-a condiționat grav. Nimic nou în ultimii 5000 de ani.

  Până când va continua meciul ? Până când vor cei care i-au îmbrăcat pe ucrainieni în tricourile Vestului, arătându-le poarta adversă, până când gazonul va lua foc și se va face scrum, până când cei din tribune vor fi atât de obosiți și săraci încât, atunci când arbitrul va fluiera sfârșitul partidei, vor mulțumi cerului că sunt în viață, că au aer, apă și pâine.

  Totuși, războiul din Ucraina nu este un meci de fotbal.

  Reply
  1. 5.1

   Anonim

   O ciorba de text ca sa incerce sa justifice o metafora inadecvata si neinspirata. La un meci de fotbal ai doua variante, te duci sau nu te duci, dar asta nu inseamna ca el nu se desfasoara, ca nu exista, ca nu apartine lumii reale. Daca in urma lui retrogradeaza FC Arges, Gentea da de dracu’ iar Smeoreanu isi poate pierde sponsorul, chiar daca ziaristul filosof nu s-a dus in tribune sa faca galerie ci a preferat sa stea in lumea aia a lui, „reala”, in care Vestul trebuie tratat cu sictir. Chiar nu pot sa inteleg cum poate pune problema de atatea luni de zile in acesti termeni, respectiv sa uite ca Rusia a invadat o alta tara si sa afirme ca razboiul e intretinut de Occident, cum zice autorul, pentru „restabilirea ordinii modiale unipolare grav amenințată de Orient”. Va fac pe plac, domnule ziarist, sa zicem ca accept ca fiind corecta aceasta afirmatie a dvs. Imi puteti explica doua lucruri? Unu, cu ce ar fi mai buna o lume cu o ordine mondiala „bipolara”? Doi, nu cumva interpretati orbeste lupta pentru „ordine mondiala unipolara” ignorand ca de fapt este lupta pentru o lume in care drepturile oamenilor, comunitatilor, natiunilor, tarilor sunt mult mai respectate decat intr-o ipotetica alternativa „orientala”? Chiar muriti de nerabdare sa fiti blagoslovit cu „binefacerile” pe care le-ar aduce extinderea influentei puterii rusesti asupra teritoriului nostru?

   Reply
   1. 5.1.1

    Gheorghe Smeoreanu

    Am primit comentarii asemanatoare si cand am vorbit despre alte subiecte care au impartit romanii in doua. Peste o vreme, s-a dovedit ca am dreptate, insa doar peste o vreme, in acest moment, nu am argumente sa va scot din bula propagandei, vom vorbi in viitor. Stima.

    Reply
 6. 6

  Gheorghe Smeoreanu

  Am recitit, nu ati fi meritat niciun raspuns după frazele cu sponsorul etc, sunteti un simplu postac de partid.

  Reply
  1. 6.1

   Will

   Nu vă este rușine, tovarășe, să catalogați astfel un comentator onest? Sunteți tatăl postacilor de partid și este o ipocrizie să-l acuzi pe altul de asta!
   Ne spuneți că întotdeauna timpul v-a dat dreptate. Va dau câteva nume: Ponta, Ionică, Dăncilă, Pendiuc, ale căror funduri le pupați cu emfază atunci când aveau hățurile în mână! Și cu ei ați avut dreptate?
   Dacă tot asemuiți războiul din Ucraina cu un meci de fotbal, de ce nu amintiți deloc de cea de a doua echipă, a rusilor? Să fie din cauză că au început să fugă de pe teren?
   Ziarist de doi bani!

   Reply
   1. 6.1.1

    ilie

    nea wilica, esti prea dur. vezi ca iti ploua in gat. nu cum zicea unu mai sus ca ai capul gol, tu nu ai deloc.

    Reply
   2. 6.1.2

    S.

    Nu e bine sa va pierdeți cumpătul , sa bateți câmpii, sa va impuneți zgomotos punctul de vedere. Va doresc cele bune, renunțați la acest stil.agresiv , denota frustrare.

    Reply
    1. 6.1.2.1

     Will

     Frustrare? Psiholog tot de doi bani!

     Reply
     1. 6.1.2.1.1

      G.S.

      Ma bucur ca ma urmăriți. Numai bine, dar atenție, anonim…semnați, anonim.veti rămâne.

  1. 7.1

   Anonim

   Ca sa pastram comparatia cu un meci de fotbal, ai plecat dupa fenta, Smeorene! In incercarea ta disperata si ilogica de a-ti justifica admiratia pentru rusi si Putin, te agati ca disperatul de orice articol care-ti convine. Prezinti tot felul de intelegeri pe la spate impotriva rusilor, ca ar vrea, ca s-ar putea, ca e posibil (nimic concret), insa nu raspunzi la o intrebare fireasca: cine pe cine a atacat?
   Asa ca poate incerci cu altceva, mai scormoneste pana gasesti un alt SRL american care a provocat razboiul.
   Subscriu, ai ajuns un ziarist de doi bani!

   Reply
 7. 8

  Boni

  După cum se vede, idiotul (in)util, chiar dacă a parcurs ,,criteriile” ziaristului, n-a înțeles nimic, tufă de Veneția, tabula rasa, o ține langa cu ideile lui inepte.
  Să-și aducă aminte câte țări libere și independente au fost atacate de americani, cică pentru apărarea democrației.
  Mai nou, parcă în sprijinul ideilor din Criterii, cancelarul german Scholz a mers umil în China unde președintele Xi Jinping l-a cam tratat cu un fel de sictir diplomatic. Postacule ecranat, tu nu vezi că se schimbă axa lumii, oamenii adevărați, cu creier, nu mai pot fi prostiți?
  P.S. Mă bucură hotărârea ziaristului de a nu mai intra în dialog cu orice neica-nimeni.

  Reply
  1. 8.1

   Anonim

   Domnule Boni, v-a trecut usturimea de la șutul în fund aplicat de ziarist nu cu mult timp în urmă? Văd că tot încercați de la un timp, făra succes, să-i intrați din nou în grații. Și-o fi dat omul seama, ca mulți altii, că asocierea cu un specimen ca dumneavoastră nu-i este benefică. Din contră!
   Și da, și pe mine ma bucură hotărârea ziaristului de a nu mai intra în dialog cu orice neica-nimeni!

   Reply
   1. 8.1.1

    Boni

    Concret, care șut în fund?
    De unde prostia cu intratul în grații? Credeți că eu caut așa ceva?
    Dl Smeoreanu știe mai bine că nu am nevoie de vreo apreciere de la dumnealui. L-am susținut atunci când a fost cazul dar l-am și criticat substanțial, în probleme grave, nu prostioare insipide. Nu ar fi corect să-mi mulțumescă pentru ,,ajutorul” meu și al altora ca mine, nici nu aștept/accept acest lucru. În fond, criticile mele, probabil că l-au durut mai mult decât inepțiile adversarilor, deoarece a simțit adevărul din ele, l-au răscolit.
    P.S. Ca orice om mic, atunci când nu mai aveți argumente, recurgeți la trucuri ieftine în loc să vă referiți la fondul problemei. Băgatul periodic al bățului prin gard nu vă face cinste. Aveți și alte locuri dragi dvs. (apropó de șuturi) pentru acest băț.
    P.P.S. Faptul că vă irit, că nu vă sunt indiferent, este o încântare pentru mine.
    Vă salut, fără dușmănie dar și fără stimă!
    Și ca să fiu în ton cu ce aveți în minte, noapte bună!

    Reply
    1. 8.1.1.1

     Anonim*

     Pentru a risipi orice îndoială sau, dimpotrivă, pentru a confirma, am dori, totuși, un punct de vedere al dlui Smeoreanu referitor la alegația cu șutul. Dacă vrea, dacă nu, să fie sănătos!

     Reply
     1. 8.1.1.1.1

      anonim

      Bai nene, „a risipi orice indoiala„ si „a confirma„ inseamna acelasi lucru, in nici un caz „dimpotriva„
      Hai ca te scuz, avand in vedere ora la care ai scris, poate erai matrafoxat!

 8. 9

  Anonim*

  Pentru anonimul cu matrafoxul în gând: domnu’, habar nu ai, cele două sintagme se referă la situații diferite, cunoscătorii și-au dat seama, e vorba aici de nuanță, de finețe, unul ca tine, despre care spunea cineva mai demult că dacă mai pune trei lei peste inteligența ta, poate cumpăra o pâine, nu are cum să înțeleagă, orbit fiind de a găsi greșeli în textele unor comentatori.

  Reply
  1. 9.1

   Anonim*

   P.S. Dacă mă uit ce greșeli de Gâgă faci la utilizarea ghilimelelor, nici nu ar fi trebuit să te bag în seamă.

   Reply
  2. 9.2

   Anonim

   Care situații diferite? Vrem exemple, nu gargară! Și, fie vorba între noi, mai bine cu matrafoxul în gând, decât cu el în gât. Dacă nu vii cu exemple, nu mai insista, că te afunzi mai rău. Ca și altădată, când aveai alte pseudonime, nu doar un biet asterisc!

   Reply
   1. 9.2.1

    Anonim*******

    Orbule, citește cu atenție textele de la 8.1.1. și de la 8.1.1.1, popa nu toacă de două ori pentru o babă surdă…
    Păi dacă-l ai în gând, dependentule, e clar…
    Iar divaghezi ca să bagi în ceață problema de fond.

    Reply
    1. 9.2.1.1

     ilie

     lasa’l bre in pace ca e prost, are mintea odihnita

     Reply
 9. 10

  Gogu

  Ați amuțit…

  Reply

Comentează »»» »»» »»»

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2022 România. All rights reserved. Curierul Zilei
Curier TV De luni până vineri, Marilena Baraţă, în direct de la 21:00 - 00:00 şi INFO CURIER de la 14:00 - 17:00
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .