Amenzi uriașe dacă nu ai cauciucurile de iarnă!

0

Vremea s-a răcit, iar ploile îngreunează mult traficul din judeţ. La munte a nins şi nu este exclus ca ninsorile să se extindă şi în restul judeţului. Tocmai de aceea, poliţiştii argeşeni vin cu precizări privind montarea cauciucurilor de iarnă dar şi măsurile în trafic pe vreme ploioasă. 
Duminică pe mai multe drumuri din judeţ au avut loc acţiuni ale poliţiştilor rutieri. Oamenii legii au stat cu ochii pe cei care nu respectă limita legală de viteză, dar au verificat şi zeci de şoferi, pentru a se vedea dacă au consumat alcool sau substanţe psihoactive. „Ca urmare a abaterilor constatate în ultima zi a săptămânii, au fost aplicate 154 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 25.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare”, a transmis Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Nu ai anvelope de iarnă, iei puncte penalizare

În condițiile în care ne apropiem de perioada calendaristică cu fenomene meteo specifice de iarnă, polițiștii rutieri argeșeni recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și la cele de trafic. „Atunci când există condiții ce afectează aderența la partea carosabilă (apă, respectiv aluviuni cauzate de ploaie, condiții de temperatură scăzute ce favorizează poleiul, sau zăpadă pe partea carosabilă), dar și în condiții de afectează vizibilitaea (ploi, ceață sau ninsori), viteza de deplasare trebuie redusă, astfel încât să preveniți deraparea și la care să puteți frâna în condiții de siguranță. Cu privire la dotarea cu anvelope de iarnă, amintim că acestea sunt obligatorii în condițiile în care partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei, sancțiunea în situația săvârșirii acestei abateri fiind cuprinsă între 9 și 20 de puncte-amendă (între 1.305 și 2.900 de lei). De asemenea, recomandăm pietonilor ca în condiții meteo nefavorabile să circule doar pe trotuar sau, în lipsa acestuia, pe acostament, trversările să le efectueze numai pe trecerea pentru pietoni, după ce intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto care se apropie și aceștia opresc în condiții de siguranță”, a mai spus Florin Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.