Timpi de preparare:
Timp de preparare: 15 min; Timp de gătire: 25 min; Gata în: 40 min
Ingrediente:
2 morcovi; 2 cepe; 1 păstârnac; 1 țelină
pentru găluște:; 4 linguri de făină; 4 linguri de griș; 1 lingură amidon; 1 ceapă tocată mărunt; sare, boia și piper, după gust; 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute. Între timp, ocupă-te de găluște cu gris. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!) Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525