7 ani închisoare pentru patronul fabricii de mezeluri!

0

Cu ani grei de închisoare s-a ales patronul unei cunoscute fabrici de mezeluri, acuzat de evaziune fiscală. Inculpatul, administrator al societăţii, dar şi complicele său, directorul firmei au de executat câte 7 ani de închisoare. În timpul procesului, întreprinzătorul a achitat o parte din prejudiciu pentru a arăta bunele sale intenţii, crezând probabil că va scăpa cu o pedeapsă mai mică. Judecătorii au menţinut sechestrul asigurator pentru restul sumei datorate la stat.
Iulius Spak, inculpat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape jumătate de milion lei, a fost arestat preventiv pe 8 februarie 2018. Este vorba de patronul fabricii de mezeluri cu acelaşi nume, din Valea Mare, judeţul Olt.

Afaceristul a fost ridicat în urma percheziţiilor poliţiştilor din cadrul IPJ Argeş, cei care au instrumentat dosarul. Aceeaşi măsură s-a dispus şi pentru directorul general al firmei afaceristului, Adrian Iordache. Aceştia au stat în arest o lună, apoi, au fost plasaţi în arest la domiciliu, măsură menţinută două luni. „Cei vizați sunt bănuiți că, în perioada august – noiembrie 2017, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, cu profil de activitate comerț cu produse din carne, ar fi omis în tot sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate. Prejudiciul creat depășește 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA”, a transmis IPJ Argeş la data arestării.

Mai au de plătit mulţi bani

Dosarul a fost trimis la instanţă în septembrie 2020 în urma rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Procesul a avut loc la Tribunalul Argeş şi a durat mai bine de doi ani. Judecătorii au dat sentinţa recent.”… condamnă pe inculpatul Spak Iulius Dinu, la pedeapsa de 7 (şapte) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (…) condamnă pe inculpatul Iordache Adrian, la pedeapsa de 7 (şapte) ani închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată”, se precizează în sentinţă.

„Ia act de faptul că inculpatul Şpak Iulius-Dinu a achitat o parte din prejudiciul de 479.332,8 lei (TVA – 172.559,80 lei şi Impozit pe profit – 306.773 lei), efectuând 4 plăţi în valoare totală de 110.000 lei”, mai scrie în hotărârea instanţei de fond.

Cei doi inculpaţi au obligaţia să plătească în solidar 369.332,8 lei. Judecătorii au menţinut sechestrul „asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Şpak Iulius-Dinu şi Iordache Adrian până la concurenţa sumelor reprezentând obligaţii fiscale accesorii, datorate”. Decizia instanţie nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Până ieri niciunul dintre inculpaţi nu a contestat hotărârea. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.