Curtea de Apel Piteşti, primul loc la încărcătura de dosare

0

Curtea de Apel Pitești a prezentat, raportul de activitate pentru anul 2022. În cadrul unei conferințe de presă, judecătorul Ion Rebeca, purtătorul de cuvânt al instanței, a aminiti că judecătorii au un volmum mare de dosare, ceea ce situeată instanţa pe primul loc la nivel naţional. Cele mai multe dosare care se judecă sunt conflicte de asigurări socialer şi litigii privind pensiile.
În anul 2022 au fost înregistrate pe rolul Curții de Apel Pitești și al instanțelor arondate un număr de 156.602 dosare, în creștere comparativ cu anul 2021, când au fost înregistrate 153.810 dosare. La Curtea de Apel Pitești au fost, anul trecut, 14.846 de cauze, dintre care 10.867 au fost cauze nou-intrate, la care s-au adăugat 3.979 dosare mai vechi, nesoluționate. Anul trecut în medie, încărcătura de dosare soluționate pe judecător, a fost de 1227, 2 dosare. Numărul exagerat de mare situează Curtea de Apel Pitești, la nivel național, pe primul loc, a spus purtătorul de cuvânt, judecătorul Ion Rebeca. Curtea de Apel Pitești ocupă locul fruntaș, în această privință, de mai bine de zece ani.
Cea mai mare încărcătură de dosare/ judecător a fost la Secția 1 Civilă (2262,1 dosare), urmată de Secția Penală (625,6 dosare) și Secția a II-a Civilă (582,8 dosare). Conflictele de asigurări sociale și litigiile privind pensiile dețin cea mai mare pondere. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.