Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
marți, 21 martie 2023
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8470-Marţi, 21 martie 2023
Trimite-ne știrea ta! Rubrică - redactori Curierul Zilei OFERTĂ On-Line OFERTĂ Ziar-Tipar Publicitate PDF - Martie 2023
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Anunţuri on-line■ Distribuţie OLTENIA

Articole »»» »»» »»»

18 Comentarii:

 1. 1

  Coco

  N-am comentat in ultimul timp, am mai spus-o, n-am mai citit editorialele. Am facut-o astazi pentru ca, recunosc, m-a pacalit titlul.
  Recunosc si ca, din nou, editorialul m-a dezamagit. Sa afirmi ca Bastroe trece prim mijlocul Deltei, e o tampenie. Domnule, canalul Sulina taie Delta in doua. Care este, in cea mai mare parte, un canal artificial, facut de Romania acum foarte multi ani. Si care, trebuie sa recunoastem, a schimbat radical configuratia Deltei Dunarii.
  Canalul Bastroe (care are 11 km lungime, fata de cei peste 70 km cat are canalul Sulina) a avut initial o adancime de 6-6,5 m, acceptata de toti, inclusiv de Romania. Problemele au aparut cand au vrut sa aduca Bastroe la 8,5 m, lucrare extrem de complexa, care implica inaltarea malurilor, sapaturi complexe, etc. Aceste planuri au fost interzise prin conventii internationale.
  Deocamdata, ucrainienii afirma ca doar decolmateaza canalul pana la adincimea agreeata de toata lumea, respectiv cei 6-6,5 m (nimeni n-a adus nici o dovada ca lucrurile ar sta altfel)
  Stiti ca, din volumul total al Dunarii, de la Tulcea pana la varsarea in mare, pe canalul Bastroe ajunge doar 5% (adica a douazecea parte) din acest volum?
  Iar daca noi reuseam sa facem din portul Sulina unul competitiv, care sa poata prelua un volum mai mare de marfuri (sunt zeci de nave care asteapta cu zilele sa poata intra in port) in mod sigur altfel ar fi stat lucrurile. Dar, nu-i asa, de vina este Iohannis!
  Nu vreau sa ma lungesc, inchei prin a va felicita, ati reusit ca, dupa cateva incercari esuate, sa scrieti corect numele regiunii Donbas. E adevarat, la insistentele altui comentator, in mod cert mai inteligent!
  Sper ca nu voi fi iarasi acuzat ca v-am insultat!

  Reply
  1. 1.1

   Gheorghe Smeoreanu

   Avansați o idee pe care nu știu de unde ați scos-o (adincimea agreeata de toata lumea, respectiv cei 6-6,5 m)) și postați un text care probabil vrea să disculpe înalta autoritate preziențială. Comentariile de acest gen vor prolifera în zilele următoare pe tot netul. Concluzia ar fi să abandonez subiectul. Sugerez să încercați metode mai subtile decât aceasta prin care puneți în față unele cifre pentru a acoperi fondul problemei.

   Reply
 2. 2

  Gheorghe Smeoreanu

  Pescajul de trecere a navelor (adâncimea) în tronsonul de la kilometrul 0 al gurii Bâstroe a Dunării până la kilometrul 77 al gurii Kilii este de 6,5 metri, iar din kilometrul 77 până la kilometrul 116 al estuarului Kiliysky – 7 metri. La începutul invaziei, pescajul maxim era de numai 3,9 metri, transmite Ministerul Transporturilor si Infrastructurii din Ucraina. Potrivit sursei citate, lucrările sunt realizate „în cooperare cu România”, deși România a reclamat la Comisia Europeană operațiunile ucrainene de adâncire a canalului.

  Reply
  1. 2.1

   Coco

   Domnule, daca ati face un minim efort si v-ati uita pe o harta, ati observa ca ceea ce prezentati reprezinta pescajul bratului Chilia pana la varsarea in mare, care este si granita cu Ucraina. Aici nu este nici un fel de problema, granita imaginara trece prin mijlocul cursului de apa, nu pot fi facute lucrari ilegale din motive pe care, presupun, le deduceti.
   Problemele invocate de dumneavoastra in editorial se refera la canalul Bastroe, adica acel canal artificial lung de 10-11 km, aflat exclusiv pe teritoriul Ucrainei. Acest canal avea, initial, aproximativ acelasi pescaj ca si bratul Chilia, din motive pe care, din nou banuiesc, le deduceti.
   Deocamdata, fara a se putea dovedi contrariul, Ucraina sustine ca doar decolmateaza canalul pentru a-l putea folosi pentru nave cu tonaj mai mare. Asta pentru ca nenea Putin le-a blocat alte porturi pe care le foloseau…
   Nu strica, domnule Smeoreanu, ca inainte de a va lansa in acuzatii, sa faceti o minima documentare. Ati pornit de la o concluzie, ca Iohannis este de vina, si ati inventat motive! Nu va pasa deloc ca va faceti de ras?
   V-as recomanda sa cititi un interviu cu un renumit profesor de geografie de la Universitatea Bucuresti, aparut pe SPOT, despre acest subiect. Ati afla multe lucruri interesante, in contradictie cu unele aberatii din editorial.
   Si da, solutia corecta ar fi sa abandonati subiectul! Lasati-i pe cei care se pricep!

   Reply
 3. 3

  Anonim

  Nene Smeorene, te facuși de cacao. Iarăși! Nu mai bine ne povesteai în editorial că te ustură palmele de la cât ai apludat discursurile lui Putin, că ți-au dat lacrimile de emoție când ai văzut atâta lume venită de bună voie, și că, atunci când Putin a strigat de trei ori „Ura”, te-ai scăpat pe tine?

  Reply
 4. 4

  V.I.B. 2

  Băi aceștia, postările voastre rămân. Eu pe ăla de la Cotroceni nu dau doi bani. Ați văzut/citit ce a declarat la Varșovia? Să nu dea dracul să vă înșelați și să vindeți gogoși că ați încurcat-o. Flerul îmi spune că Smeoreanu are dreptate. O să vedem.
  P.S. Moș Tăgârță, nepotul flatulent al unchiului Sam iar s-a împiedicat pe scara avionului. Semn rău!

  Reply
  1. 4.1

   Anonim

   Nu-ti ajung toate pseudonimele sub care ai scris pe-aici? Chiar era nevoie de magaria asta? Hai sictir!

   Reply
 5. 5

  V.I.B.

  Observ cu stupoare că există un individ care mi-a copiat pseudonimul pentru a comenta. Dacă mă întrebați, este un gest de nesimțire! ȘI da, se pare că și-a făcut un obicei din a folosi mai multe pseudonime. Îl da de gol limbajul!

  Reply
  1. 5.1

   Anonim

   Nu te întrebăm!
   Dar dacă omul are aceleași inițiale?

   Reply
   1. 5.1.1

    V.I.B.

    Ai vrut să pari isteț, dar nu ți-a ieșit!

    Reply
 6. 6

  Boni

  Ha,ha,ha…gogoșile au început să se fleșcăiască, așa cum au anticipat oamenii cu capul pe umeri. ,,Șeful (?) statului” o dă la întors iar premierul spune lucrurilor pe nume. Cum rămâne cu papagalii atotștiutori?

  Reply
  1. 6.1

   V.I.B. 2

   Papagalii care ascund gunoiul sub preș trebuie sa țină tot Postul, ca să îi ierte românii pentru faptul că se comportă ca niște alogeni, imitându-l pe șeful lor.

   Reply
 7. 7

  Will

  Măi Boni, tot insiști cu „fleșcăitul” ăsta, să fie cumva urmarea vreunei traume personale? Cum te dai de gol…
  Ceva inteligent când ai de gând sa scrii? Că de comentariile tale răsuflate ne-am cam săturat!

  Reply
  1. 7.1

   Tot eu

   Este exact verbul (și adjectivul!) care vi se potrivește. Eu sunt vârtos, Dragobete, nu ,,valentini” rogvaivi ca voi.

   Reply
   1. 7.1.1

    Will

    Vârtos poate fi și rahatul…Repet, ceva inteligent poți scrie?

    Reply
    1. 7.1.1.1

     Boni

     Hai să închidem, că vine Postul. Tu, ăsta cu rahatul vârtos în gură/text (inteligent nevoie mare, după cum se vede!), nu ai nicio idee despre subiect, te doare, ca și pe ceilalți de teapa ta, că Smeoreanu are dreptate fiind confirmat ulterior de mulți și multe.
     Ai sărit ca proasta din baie în apărarea papagalilor năpârliți!
     În ceea ce privește inteligența, pentru tine este un articol de lux; ești prea sărac spiritual/cu duhul.

     Reply
     1. 7.1.1.1.1

      Anonim

      VC-ule, mare jigodie esti!

 8. 8

  Anonim

  Iată ultima zicere a lui Wili, ca un corolar al inteligenței scatologice care îl caracterizează! E de p(r)ost!

  Reply

Comentează »»» »»» »»»

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2022 România. All rights reserved. Curierul Zilei
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .