Piteșteanul Vali Porcișteanu a lansat sezonul 3 al proiectului personal „Pilot de curse”, în colaborare cu Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS), prin care o persoană își poate demonstra talentul la volan, ulterior având șansa de a deveni pilot într-un cadru oficial.
Premiul care se va acorda celui mai talentat dintre cei înscriși presupune, atât o pregătire specifică, prin cursul de pilotaj, cât și achiziția echipamentului omologat necesar.
„Pilot de curse” – concurs de preselecție
Mai toți pasionații curselor auto visează să ajungă piloți, însă costurile generate de acest fenomen îi limitează pe majoritatea dintre ei. În afara acestui aspect, poate la fel de important este și faptul că nu li se oferă oportunitatea de a-și etala într-un cadru organizat îndemânarea cu care sunt înzestrați. Din fericire, există acest proiect, care le oferă pasionaților șansa de a debuta în lumea automobilismului. Este vorba despre concursul de preselecție „Pilot de curse”, demarat de Vali Porcișteanu în 2021.”Tocmai asta a fost ideea inițială a acestui proiect, descoperirea unui pasionat talentat, pe care să îl susțin timp de un sezon pentru a debuta în motorsport. Practic, să îi asigur startul către împlinirea visului său”, a spus Vali Porcișteanu.
Preselecția se face cu automobile echipate pentru competițiile oficiale
Sesiunea de preselecție nu vizează departajarea concurenților în funcție de timpul realizat, ci este una orientată strict pe abilitățile native de pilotaj. Participarea nu implică utilizarea mașinii personale, pentru că testarea se va face (în urma unui briefing obligatoriu premergător) cu mașinile puse la dispoziție de către echipa Vali Porcisteanu Racing, acestea fiind echipate cu sisteme de siguranță specifice competițiilor auto.
Cine poate participa la „Pilot de curse”
Se poate înscrie orice persoană care are peste 14 ani, cetățean român, cu domiciliul în România și nu deține sau nu a deținut licență de pilot în cadrul FRAS, cu excepția celor pentru Karting, Îndemânare (Super Slalom) și Women Rally. Concurenții minori pot participa doar cu acordul părinților/tutorelui legal, iar cei clasați pe locurile 1,2 și 3 la edițiile precedente din 2021 și 2022 nu sunt eligibili.
Ce beneficii va avea câștigătorul ediției 2023
Câștigătorul va beneficia de inițierea obligatorie prin absolvirea cursului de pilotaj sportiv, acoperirea taxelor de licențiere la FRAS și înscrierea la etapele de Slalom Paralel, punerea la dispoziție a mașinii de competiție (Dacia Logan Rally Cup), asistența tehnică necesară, echipamentul specific omologat (cască, combinezon, mănuși, hans) precum și a tuturor consumabilelor necesare (benzină, anvelope etc). De altfel, toți cei înscriși vor beneficia de pachete de participare, dar și alte premii surpriză, iar cei clasați pe locurile 2 -10 vor primi premii speciale.
„Mă bucur că, dincolo de lupta pentru marele premiu, proiectul a început să unească pasionații de motorsport și să creeze o comunitate în care se leagă prietenii. Participanții primelor două ediții sunt și acum în contact unii cu alții, discută, glumesc, se sfătuiesc între ei pe tema pasiunii comune și poate că acest lucru este mult mai mult decât m-am așteptat inițial”, descrie Vali
Porcișteanu atmosfera din jurul proiectului său unic.
Unde se fac înscrierile și cât costă participarea la „Pilot de curse”
Înscrierea se poate face direct pe platforma www.pilotdecurse.ro, iar taxa de participare, în valoare de 750 lei, poate fi achitată direct pe site cu cardul sau prin transfer bancar. Această sumă nu reprezintă doar contravaloarea șansei „biletului câștigător”, ci și o ocazie unică de a pilota o mașină de curse, într-un cadru organizat, având pe scaunul din dreapta un pilot reprezentativ din motorsportul autohton. M.D.