Program pentru ajutorarea crescătorilor de porci

0

Guvernul a aprobat programul de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru anul 2023. Actul normativ prevede acordarea unui ajutor de minimis de 1200 lei/scroafă/an, cu condiția comercializării a minimum 4 produși/an/scroafă, la o greutate de minimum 8 kg/cap.
”Prin actul normativ se continuă sprijinul acordat crescătorilor de animale din rasele Bazna și/sau Mangalița pentru a-și crește numărului de animale de reproducție cu scopul majorării efectivelor de porci din aceste rase la nivel național. Actul normativ prevede acordarea unui ajutor de minimis de 1200 lei/scroafă/an, cu condiția comercializării a minimum 4 produși/an/scroafă, la o greutate de minimum 8 kg/cap”, se arată în comunicatul de presă al Executivului. Schema de ajutor de minimis se aplică crescătorilor de porci care sunt persoane fizice și juridice.

Trebuie să vândă cel puţin 4 scroafe

Pentru a primi ajutorul, beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să deţină exploataţii înregistrate/autorizate sanitar-veterinar; să deţină scroafe din rasele Bazna și /sau Mangalița, înscrise în registrul genealogic în secțiunea principală la data depunerii cererii de înscriere identificate și înregistrate în Baza Națională de Date (BND);să deţină registrul exploataţiei, completat şi actualizat; să facă dovada livrării spre comercializare a unui număr de minim 4 produși/an/scroafă, la o greutate de minim 8 kg/cap. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.