Fermierii pot depune cereri pentru împădurirea terenurilor

0

Fermierii care vor să beneficieze de schema de ajutor de stat ‚’Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite’’ pot transmite cereri de plată aferente anului 2023 în perioada 15 martie – 9 iunie. Anunțul a fost făcut de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). 
Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, cererile de plată se depun la Centrele judeţene APIA şi al Municipiului Bucureşti de către beneficiarii care au depus Cereri de sprijin în cadrul sesiunilor 1/2016, 2/2017, 3/2018, 4/2019, 5/2020 sau/şi 6/2021.
APIA precizează că solicitările pot fi depuse şi după data de 9 iunie 2023, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul în cazul în care cererea de plată ar fi fost depusă până la data de 9 iunie 2023 (inclusiv).
De asemenea, formularele de modificare a cererilor de plată pot fi depuse, fără aplicarea de penalităţi, până la data de 26 iunie 2023 (inclusiv), însă beneficiarii pot depune aceste solicitări şi după această dată, până la data-limită de depunere a cererilor de plată, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă modificarea cererii de plată ar fi fost depusă până la data de 26 iunie 2023. În funcţie de tipul plăţii solicitate, dosarul cererii de plată trebuie să cuprindă documentele doveditoare privind efectuarea lucrărilor de înfiinţare, împrejmuire şi întreţinere, specificate în capitolul V din Formularul – tip de cerere de plată pentru anul 2023, mai precizează APIA. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.