Dovada de prietenie îl poate duce la închisoare!

0

Prietenia fost mai importantă decât închisoarea pentru un bărbat de 48 de ani, din Piteşti. Martor la o bătaie, acesta a refuzat să le declare anchetatorilor ce a văzut ca să-şi protejeze prietenul agresor. Tăcerea lui nu a contat, dosarul penal a fost finalizat. Acum vor fi trimişi în judecată amândoi.
Bătaia a avut loc în noaptea de 3 spre 4 februarie, în faţa unei săli de jocuri din Piteşti. Agresorul, Andrei Ştefan V., de 28 de ani, din Piteşti, a lovit cu pumnul şi picioarele un al client, după ce aceştia au avut un conflict în interior.
Victima a depus plângere. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au demarat cercetările pentru loviri şi alte violenţe dosarul penal fiind instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. În timpul cercetărilor, oamenii legii au aflat că la agresiune a fost de faţă şi Daniel C., de 48 de ani, tot din Piteşti. Au vrut să-l audieze ca martor dar, în mod surpinzător, acesta a refuzat să dea declaraţii împotriva lui Andrei Ştefan V.
Cu toate acestea, tânărul de 28 de ani nu a scăpat şi pe 9 martie a fost reţinut, ulterior fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Oamenii legii nu s-au oprit aici. Au obţinut imagini de pe camerele de supraveghere şi au stabilit că Daniel C. nu era străin de cele petrecute.
În baza probelor obţinute au întocmit dosar penal şi pe numele lui sub acuzaţia de favorizarea infractorului.
Dosarul a fost finalizat şi a fost trimis la Parchet cu propunerea trimiterii în judecată. Dovada de prietenie îl va costa scump de Daniel C. Asta pentru că, potrivit Codului Penal, pedeapsa pentru favorizarea infractorului este de la 3 luni la 7 ani, cu mult mai mare faţă de pedeapsa pe care o riscă autorul agresiunii, în cazul infracţiunii de loviri şi alte violenţe pedeapsa fiind de la 3 luni la 2 ani. M.Sandu Foto: ePitesti