Cel mai citit cotidian local din Argeş. Ştiri din (politică, economie, social, sport, fapt divers); anunţuri (matrimoniale şi mica publicitate), numai aici pe www.curier.ro. Toate anunţurile din RUBRICILE de MARE şi MICĂ PUBLICITATE publicate în ziarul Curierul zilei, vor fi postate GRATUIT, pe www.curier.ro, la rubrica PUBLICITATE PDF. Doriţi ca reclama dumneavoastră să apară aici (pe www.curier.ro)? Contactaţi-ne la tel:0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035.
Ediţia tipărită: Anul XXIX Nr. 8639-Miercuri, 29 noiembrie 2023
■ Postări recente ■ Ştiri ON-Line ■ Fapt divers ■ Social - Economic ■ Sport ■ Cultural - Monden ■ Advertoriale & publicitate ■ Distribuţie OLTENIA
Subiectele zilei

Articole »»» »»» »»»

11 Comentarii:

  1. 1

    Gicu

    Inchei binisor niște propozitii, dar nu înseamnă că poți demonstra orice sau dacă tăceai filozof rămâneai. Fara „pampalai” era iar „Stalin și poporul rus, libertate ne-au adus!”… Dar poate matale te reinventai.

  2. 2

    anonim

    Din nou îi plângem de milă pe americani, în condițiile în care mulți dintre tinerii români (care vor și care pot) pleacă să studieze la Harvard, Cornell, MIT, etc. Și, nu putem nega, este o mândrie pentru ei că o pot face.
    Mai bine ne-am concentra pe problemele noastre cu sistemul de educație preuniversitar și universitar.

  3. 3

    Anonim

    Din nou te-ai scremut sa iasa un editorial in care sa-i denigrezi (a cata oara) pe americani. Si ai ales un domeniu, cel universitar, in care chiar exceleaza. N-am timp si nici chef sa vin cu exemple, sunt nenumarate domeniile in care au facut pionierat, au facut descoperiri epocale, au cele mai performante laboratoare de cercetare, au dat cei mai multi laureati Nobel, etc.
    Iti recomand cateva articole recente din Libertatea, scrise la fata locului, cu vreo 3 profesori romani care predau si fac cercetare in cele mai renumite universitati americane. Asta daca poti inghiti si alte opinii, contrare celor pe care ni le servesti in editoriale.
    In concluzie, ca sa parafrazez, nu trebuie sa te mire ca tot mai multi te considera pampalaul presei argesene!

    1. 3.1

      Stiutor de treburi

      Pentru lamurirea unor treburi, comisia care decide castigatorii premiilor Nobel e formata din personalitati norvegiene care au o inclinatie culturala spre ‘valorile euro-atlantice’, deci castigatorii acestor premii sunt in marea lor majoritate occidentali si nord-americani.
      Castigatori de Premii Nobel controversati?
      Un singur exemplu:
      Barack Obama a castigat Premiul Nobel pentru Pace in 2009, inainte de a apuca sa ordone vreo „interventie militara” – obicei impamantenit la toti presedintii americani din ultima suta de ani.
      In 2012 Obama si-a dat in petec si a ordonat atacuri militare americane in Siria.
      Bineinteles ca in 2012 niciun membru al comisiei Nobel nu a cerut retragerea acestui premiu.

      P.S. Obiceiul american de a nu folosi cuvantul „razboi”, ci „interventie militara” a fost copiat de Rusia in 2022 la invadarea Ucrainei, denumita „interventie militara speciala”. Nu intamplator!

    2. 3.2

      G.S.

      Ești simpatic și mă bucur căte preocup serios din moment ce faci sondaje despre mine. Totuși, o curiozitate, de ce vrei să rămâi anonim, te mănânc dacă semnezi ?

  4. 4

    anonim2

    Din punctul meu de vedere, constat la editorialistul celui mai citit ziar independent din Argeș o criză cronică de idei: pro PSD, anti toate celelalte, primarul PSD din Pitești cu toate realizările sale epocale din mult visatul „mic București”, FC Argeș când merge bine, pro Rusia (deși la început greșise, sentimentalist fiind, să se incurce nițel în mila față de Ucraina), anti America și Uniunea Europeană. Când nu e vorba de PSD, o dă pe geopolitica mondială. De problemele, planurile, inițiativele locale, altele decât cele iluministe ale primarului, nici vorbă. Ziarul în care scrie este un fel de Herald Tribune sau Times în viziunea ne-ziaristului pshihologo–filozofo-scriitor.

  5. 5

    G.S.

    Domnilor, ce naiba e cu voi ? Nu am făcut altceva decât să prezint o carte care a fost bestseller New York Times. Nu am scris-o eu, ci doi americani și a avut tiraje uriașe. Dacă ați ajuns să mă insultați pe mine când prezint o lucrare din SUA pe motiv că sunt antiamerican, înseamnă că nu aveți altă treabă.

  6. 6

    m.d.

    Feminismul nu este o moda… daca nu credeti, spuneti-i va rog sotiei dvs. ca este inferioara barbatilor din cele mai multe puncte de vedere, intrucat este femeie, iar daca protesteaza explicati-i in asa fel incat sa inteleaga si ea (ca femeie cu capacitati intelectuale sub ale dvs.) ca nu are dreptate si este doar influentata gresit de o ‘moda’ straina.

  7. 7

    anonim

    Domnule Smeoreanu, nu uitați că „editorialul” dv. începe cu „Din punctul meu de vedere” (adică al dv.) și se termină cu concluzia dv. personală, exprimată clar:
    „Moda din universitățile americane încă nu a ajuns în România, în afară, probabil de SNSPA, dar urmează să ajungă. Iar când va ajunge, Dumnezeu să ne aibă în pază!
    Gheorghe Smeoreanu”.
    Carevasăzică, nu ați făcut doar traducerea pe scurt a unui bestseller american pentru cititori, ci v-ați expus și poziția dv. explicită.

    1. 7.1

      G.S.

      Da, aveți dreptate, dar cartea e semnată de americani și a apărut în America, ba a mai fost și bestseller, asta înseamnă că eu îi critic , ori se critică ei pe ei. Că îmi asum, da, iar aveți dreptate, fiindcă problema este gravă și se vede, sper, din citatele alese, că ceva e putred pe acolo. De altminteri, pe acest subiect s-au scris mii de cărți, este o dezbatere serioasă în SUA.

      1. 7.1.1

        anonim

        Din nou, domnule Smeoreanu, cartea e semnată de americani, dar dv. îi preluați ideile principale, le expuneți sub subtitlul „Din punctul meu de vedere” în editorialul celui mai citit ziar independent din Argeș sub și trageți concluzii proprii adresate cititorilor care vă urmăresc. Asta înseamnă că dv. credeți în cartea pe care ați citit-o, sunteți de acord cu ideile ei principale, vi le asumați – alături de redacția ziarului independent Curierul Zilei – și le publicați în ideea de a dezvălui putreziciunea sistemului de educație american și pericolul acestuia de a-l influența astfel pe cel românesc.
        Desigur, este libertate, puteți scrie despre orice subiect, chiar preluat în totalitate de la alții. Sau puteți selecta doar paragrafele care vă plac. Puteți simpatiza cu oricine și orice doriți. Dar, cum stim cu toții, adevărul are multe fețe, domnule Smeoreanu. Iar un editorial dintr-un ziar independent trebuie să caute, să analizeze și să cât mai multe din fețele adevărului despre un anume subiect. Dar eu, cititorul, constat o stereotipie a subiectelor și ideilor dv.: pro PSD și primarii/președinții /deputatii&senatorii acestuia (pe bază de contract pre-, post- și electoral plătit și de lungă durată), iar în ultima vreme pro-Rusia, anti-Ucraina, SUA și UE.
        Eu, cititorul, mă aștept la articole informative, actuale, documentate, care să caute toate fețele adevărului, articole cât mai independente posibil. Dar, așa, cu contracte plătite de PSD, cu direcțiile constante menționate mai sus, cum credeți că eu, cititorul, pot să fiu de acord întrutotul cu ceea ce scrieți. Nu vă insultă nimeni, domnule Smeoreanu, cel puțin în comentariile de mai sus. Cititorii încearcă doar să vă spună ce cred și ce așteaptă ei de la un ziar: adevărul sub multiplele lui fețe (căutat, investigat, documentat, publicat). Și feedbackul decent și bine intenționat al cititorului ar trebui luat în seamă, nu condamnat și reprimat, domnule Smeoreanu.

Comments are closed.

Argeş, localitatea Piteşti, B-dul Republicii nr. 1 A, © 2023 România. All rights reserved. Curierul Zilei
rinabet giriş
venüsbet
rinabet
betticket
rinabet giriş
hilarionbet
Pe curier.ro găsiți numeroase informaţii din diferite domenii precum: Fapt Divers ; Social – Economic ; Sport ; Cultural – Monden ; Reţeta zilei . De asemenea şi editorialele scrise de: Marilena Baraţă ; Constantin Neguţ ; Gheorghe Smeoreanu . Precum şi publicitatea în format PDF la rubrica: Publicitate PDF . Doriţi ca reclama sau comunicatul dvs. să apară aici? (pe curier.ro) Contactaţi-ne la tel: 0248/215740 , 0248/215726 sau 0348/439035 .