Expoziția Anualei de Arhitectură, în Parcul „Lunca Argeșului”

0

În cadrul Zilelor Municipiului Pitești, a avut loc lansarea Anualei de Arhitectură OM (Oltenia-Muntenia), program cultural organizat în comun de patru filiale ale Ordinului Arhitecților din România (OAR), care acoperă 10 județe și o comunitate profesională de aproape 1000 de arhitecți.

În expoziția în aer liber, de pe platoul cu fântâni din Parcul „Lunca Argeșului”, vizitatorii pot admira lucrările selectate de un juriu de profesioniști consacrați – o selecție de lucrări de absolvire ale studenților Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, cu teme studiate în localități din județul Argeș – și planșe cu extrase din proiectele cuplului de arhitecți Traian și Anișoara Ionescu, sărbătoriți pentru întreaga activitate.

La lansarea expoziției, a vorbit arhitectul Emil Stănescu, președintele Filialei Muntenia Vest a OAR – coordonatoarea întregului eveniment cultural al celor patru filiale – despre tema aleasă, „Tradiție și creativitate”, urmat de câștigătorii argeșeni ai unor secțiuni din cadrul Anualei, respectiv „Locuințe individuale” (arh. Silviu Alexandru Preda) și „Proiecte nerealizate” (arh. Adonis Lemnaru). La final, dl. arh. Traian Ionescu a vorbit despre întreaga activitate ca arhitect și artist, cu reveniri periodice la amintirea soției sale, arh. Anișoara Ionescu. Expoziția în aer liber a Anualei de Arhitectură OM, din Parcul „Lunca Argeșului”, este disponibilă vizitatorilor până joi, 25 mai 2023.  M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.