Ministerul Justiției a reacționat imediat după greva de la Penitenciarul Mioveni

1

În această dimineață Penitenciarul Mioveni a fost blocat complet din cauza grevei polițiștilor de penitenciar.  Astfel, toți polițiștii operativi de penitenciare, din toată țară, inclusiv de la Mioveni au refuzat să intre în serviciu.

Protestele anagajaților din penitenciare vor continua și în luna iunie, dacă la ședința de la Minister, stabilită pentru 6 iunie nu se vor rezolva revendicărilor. Sub coordonarea sindicatului Alianța Mioveni și sindicatului Dreptatea 2010, afiliate Federației Polițiștilor de Penitenciare, absolut toți angajații planificați în serviciu au refuzat să desfășoare activitatea în care erau numiți.
Efectele au fost dezastruoase, iar implicațiile au condus la întârzieri în prezentarea persoanelor private de libertate la instanțele de judecată, punctele de lucru exterioare și interioare ale penitenciarului au fost oprite complet, activitatea de plimbare a persoanelor private de libertate a fost complet afectată, vizitele persoanelor private de libertate nu au fost acordate, nu au putut fi realizate programări ale aparținătorilor și nicio altă activitate operativă nu s-a mai putut realiza.
Pentru că vocile au fost auzite până la nivelul Ministerului Justiției, ministrul Cătălin Predoiu a reacționat și a convocat urgent o ședință cu liderii, unde, după lungi discuții, au fost stabilite următoarele obiective ministeriale: # acordarea salariilor prevăzute în Legea nr. 153/2017, la fel ca la MAI # aplicarea Legii pensiilor militare (fără modificări); # modificarea structurii de personal pentru 20.000 de angajați in sistem, etapizat; # reprezentarea pentru noua lege a salarizării;
În încheierea ședinței, ministrul justiției a mulțumit tuturor pentru modul onest în care s-a organizat activitatea de astăzi, arătându-se conștient de blocajul general complet ce se poate produce în sistemul penitenciar, în condiții legale.
”Pentru moment, activitatea în cadrul Penitenciarului Mioveni s-a deblocat” ne-a declarat Patric Ghebaru președintle SIndicatului Alinața Mioveni.

S. Mihai

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.