De Rusalii va avea lor ” Sărbătoarea Călușului” la Hârsești!

0

Azi, în prima zi a Sărbătorii Rusaliilor, în comuna Hârsești are loc „Sărbătoarea Călușului”
Aceasta coincide cu Ziua Comunei și va începe după ora 16.00 cu dansul cetelor de călușari din peste 15 comune din Argeș și Olt.
Manifestarea este una de tradiție și se păstrează din generație în generație.
Ca în fiecare an de Rusalii, în Duminica Moșilor, gospodarii din mai multe așezări precum: Hârsești, Bârla, Stolnici, Costești, Lunca Corbului, dar și din județele vecine: Olt și Teleorman deschid larg porțile caselor și îi așteaptă pe călușari, împreună cu fiii și oaspeții, acasă.
La câteva ore după slujba de Rusalii, la Hârsești, pe o scenă amenajată în aer liber, va avea loc petrecerea câmpenească cu lăutari. La început va avea loc decernarea diplomelor de longevitate și fidelitate în căsnicie cetățenilor din comună care au împlinit 50 de ani sau mai mulți de căsnicie. Apoi continuă cu spectacolul folcloric.

Pe scenă vor urca, ansamblul de dansuri populare „Doruri de câmpie” precum și Formația de călușari și Grupul folcloric „Dorulețul de câmpie” de la Căminul Cultural Hârsești,coordonați de Loredana Costache.

Invitată în spectacol este interpreta din Argeș, Elisabeta Turcu precum și Orchestra de muzică populară „Doina Argeșului „.
Manifestările se vor încheia la ceas de seară cu un foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.