Cele mai bune portretizări ale lui Merlin în jocuri și filme

0

Merlin Magicianul este un personaj emblematic, de care multă lume a auzit. I s-a acordat o atenție deosebită de-a lungul timpului, iar această atenție constă în numeroasele filme, jocuri sau seriale lansate. Conform diverselor adaptări, Merlin a fost vrăjitorul legendei arthuriene.

Merlin Magicianul este poate cel mai puternic vrăjitor din toate tărâmurile ficțiunii. Potrivit legendelor, el a fost misteriosul druid/vrăjitor care l-a sfătuit și l-a îndrumat pe Regele Arthur când acesta a preluat tronul. De la profet la predicator, acest personaj a modelat arhetipul înțelept-vrăjitor atunci când a prezis pentru prima dată legenda unui tânăr care avea să devină la un moment dat viitorul rege.

Oricine care se află în căutarea lui Merlin în jocurile video, poate cădea sub vraja Rise of Merlin, un slot într-o imensitate similară, care poate fi ușor accesat pe o platformă online. Aici, Merlin lucrează dintr-o cameră nuanțată în albastru, plină cu energie magică aparte. Este puțin defocalizat, așa că nu distrage atenția jucătorului de la acțiunea pe role. Un cadru argintiu înconjoară setul de simboluri 5×3, inclusiv pictograme de cărți de joc într-un stil metalic similar. Câștigi premii mai mici atunci când acestea trec peste limite, adică prin simboluri precum dragonii, o bufniță și Merlin însuși, iar o minge de cristal plătește sume mai mari.

Young Merlin a fost un joc sub semnătura Super Nintendo Entertainment System, de la Westwood Studios. După cum sugerează și titlul, jocul urmărește aventurile lui Merlin cu mult înainte ca acesta să fi devenit mentorul Regelui Arthur. În acest RPG de acțiune în stilul clasicului Zelda, o parte cheie este ca jucătorii să învețe noi vrăji și să găsească obiecte magice, care să le permită să progreseze. Deși astăzi, acest joc își arată vârsta cu siguranță, Young Merlin încă reprezintă o variantă distractivă prin care acest magician faimos poate fi descoperit.

Vrăjitoria este precum o carieră în sine, iar toți vrăjitorii trebuie să înceapă de undeva. Seria de televiziune Merlin ilustrează originile acestui personaj iconic, toate detaliile despre cum învață el să folosească, să controleze și să-și execute magia pentru binele regatului. Bineînțeles, a avea un mentor care este chiar un dragon ajută la dezvoltarea întregului proces. Actorul Colin Morgan înfățișează un tânăr prestigididator cu un element mai uman decât majoritatea versiunilor trecute. În loc să fie vechiul consilier înțelept și magicianul de curte al lui Arthur, relația dintre vrăjitor și regele războinic trece de la rival la prieten, pe măsură ce toate personajele din serial cresc și devin legendele pe care publicul le cunoaște și le iubește.

Un alt serial în care Merlin a primit propria aventură solo este miniseria creată pentru televiziune, apărută chiar înaintea serialului Merlin mai sus menționat. Actorul Sam Neil este aici în topul distribuției de mare anvergură, în rolul magicianului titular. Performanța sa oferă atât de multe fațete diferite ale personajului lui Merlin, încât creatorii altor personaje  ar trebui să ia notițe. El este tot ce ți-ar putea dori de la personaj și nu numai.

Unul dintre cele mai noi jocuri dedicate lui Merlin este The Hand of Merlin, lansat în 2022, iar în acesta este creat un multivers, în care povestea lui Camelot a fost spusă de nenumărate ori în realități infinite. Pe măsură ce spiritul lui Merlin călătorește în fiecare cronologie, jucătorii ghidează o trupă de eroi să călătorească prin Britannia, în căutarea Sfântului Graal. Acțiunea are loc după moartea lui Arthur și fiecare realitate este ușor diferită. Fiecare dintre cavalerii supraviețuitori ai mesei rotunde a întâlnit o soartă alternativă în fiecare joc, așa că nu știi niciodată cine va apărea și nici când. Există, de asemenea, mai multe trasee pe fiecare hartă și o mulțime de personaje de deblocat, oferind jocului o capacitate mare de redare.

Legendele în jurul personajului Merlin continuă să se contureze astăzi și este interesant să vedem numeroasele variații apărute. Acest personaj formidabil și versatil a atras atenția multor oameni cu secole în urmă și continuă să joace un rol proeminent în tot ceea ce reprezintă storytelling-ul astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.