Tradițiile, obiceiurile și portul popular promovate la Curtea de Argeș

0

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Cultural și Comunicații Media a organizat la Biserica Sfinții Voievozi – Curtea de Argeș, o manifestare cu tema Flori în suflete și pe veșminte, ediția a XI-a. 
Creștinii prezenți au admirat o expoziție de icoane pe lemn și sticlă, pictate de elevi de la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș. Cei prezenți au putut vizita și expoziția de unelte și diferite lucruri din gospodăriile vechi, dar și pe meșterii: Sorin Ghilencea – cojocar; Andrei Tițoiu din Vâlcea – curelar și opincarul Bărnescu Horia. De asemenea a fost prezentată și o expoziție de ii țesute de damă și bărbătești, ștergare, macate argeșene țesute și cusute, dar și articole împletite din lână toarsă.
A avut loc și o degustare de produse tradiționale românești: miere, brânzeturi și lactate, vin și produse de panificație. Programul cultural-artistic a fost ținut de copiii de la Ansamblul „Argeșelul” al Centrului de Cultură și Arte din Curtea de Argeș, și cei de la Ansamblul „Cununița”, coordonați de instructorul Mihai Velea.
Tinerii din grupul „Floare de Colț”, coordonați de Vasile Grecu și Ion Nițoiu, au continuat programul cultural-artistic, alături de Rodica Vasile și de Nicoară Savinel, care s-a încheiat cu un recital al talentatei interprete Daria Maria Ninu și al tânărului naist Ștefan Ducu.
Activitatea își propune să promoveze și să păstreze tradițiile, obiceiurile, portul popular, în rândul credincioșilor, trezirea spiritului național în sufletul tinerei generații, încurajarea meseriilor românești: cusături pe muște, olărit, cioplitul în lemn, pictura pe sticlă. S.Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.