City, Regina Europei!

0

Manchester City a învins-o pe Inter Milano cu scorul de 1-0, la Istanbul, și a câștigat trofeul UEFA Champions League.
Astfel, Manchester City a reușit o triplă istorică titlul din Premier League, Cupa Angliei și Champions League. Pentru Pep Guardiola, este al treilea trofeu Champions League din cariera de antrenor, primul după cele două obținute alături de Barcelona. Prima șansă mare de gol le-a apariținut ”Cetățenilor” în al treilea minut al partidei, când Haaland a șutat peste poartă din careu. Câteva minute mai târziu, Bernardo Silva a pătruns superb în careu și a avut o execuție inedită la poarta nerazzurrilor, însă mingea a trecut puțin pe lângă țintă. Inter a dat replica abia în minutul 20, când Brozovic a șutat peste poarta apărată de Ederson. Haaland a irosit o nouă șansă imensă în minutul 27, când a șutat pe direcția lui Onana. De Bruyne s-a accidentat în prima repriză, iar Pep Guardiola l-a trimis în teren pe Foden.
Manchester City a deschis scorul în minutul 68, prin Rodri, care l-a învins pe Onana cu un șut imparabil de la marginea careului.
Câteva minute mai târziu, Inter a fost aproape să restabilească egalitate, însă Dimarco a nimerit cu capul bara transversală. Foden putea dubla avantajul ”Cetățenilor” în minutul 78, însă în minutul 88, Inter a irosit o șansă imensă. Lukaku a trimis cu capul din careu, Ederson a respins cu mare noroc , iar Ruben Dias a trimis în corner. La ultima fază, Ederson a avut o intervenție spectaculoasă la încercarea cu capul a lui Gosens, astfel că Manchester City a câștigat cel mai râvnit trofeu din Europa. S.M.