Hamburgeri de casă cu legume la grătar

0

Timpi de preparare:
Chiftele
• 1 kg carne de vită tocată (care să conțină aproximativ un sfert grăsime)
• 20 gr. sare
• 5 gr. piper
• 3 gr. boia dulce sau iute (după gust)
• 5 gr. cimbru
Legume la grătar
• 2 ardei grași roșii mari
• 1 dovlecel mare
• sare și piper după gust
• ulei de măsline
Asamblare
• 6 chifle
• 6 foi de salată verde
• sosuri după gust
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă bine cu condimentele, frământând timp de 10 minute, pentru a omogeniza totul foarte bine. Se formează chiftele cu diametrul de aproximativ 10-12 centimetri și maxim un centimetru grosime, pe care le punem pe o farfurie.
Chiftelele astfel formate se acoperă cu o folie alimentară și se lasă deoparte cât pregătim legumele la grătar. Se taie ardeiul și dovlecelul în felii lungi și potrivit de late. Se așează pe o tigaie de tip grătar încinsă, se ung cu puțin ulei de măsline pe ambele părți și se presară cu sare și piper după gust. Se lasă pe fiecare parte, până se rumenesc. Legumele scoase de pe grătar se pun într-un vas separat și peste ele se poate tăia oregano proaspăt, dacă ai un ghiveci în casă. Chiflele se taie în jumătate și se pun în cuptorul preîncălzit timp de 5 minute. Între timp, gătim carnea. Într-o tigaie cu ulei ușor încins, se prăjesc chiftelele pe ambele părți, timp de 2-3 minute. Peste prima jumătate a chiflelor rumenite în cuptor punem un sos la alegere – cum ar fi maioneză cu usturoi. Punem dovleceii copți, apoi carnea, urmând să punem salata verde, ardeiul copt și un alt sos la alegere. Hamburgerul de casă se servește cald, cu cartofi prăjiți.