Se prelungește valabilitatea RCA de la Euroins

0

Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică proiectul de OUG conceput la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care se propune ca valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins să fie prelungită cu 3 luni, până pe 8 decembrie. 
Însă în acest proiect mai sunt și alte măsuri importante vizează cei 1,8 milioane de șoferi care au încă RCA la compania falimentară. „Prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32 ) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile(nr: în cazul Euroins, până pe 8 decembrie” se arată în proiect.
O măsură aproape similară a fost luată în cadrul falimentului City Insurance, când, la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Guvernul a prelungit valabilitatea polițelor din clasa 15 (asigurări de garanții), pentru a evita blocarea unor lucrări contractate mai ales de autorități ale statului. Prelungirea până în decembrie ar face ca marea majoritate a clienților Euroins să fi beneficiat de polița cumpărată până la expirarea ei firească. S.M.