Octavian Ciovică a câștigat Trofeul Straja și a devenit noul lider la Viteză în Coastă

0

Octavian Ciovică a câştigat etapa a 5-a din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2023 – Trofeul Straja, păstrându-și, astfel, supremația pe superbul traseu din Lupeni, după succesul de anul trecut.
Aflat la comenzile Radicalului SR8 Evo, Ciovică și-a învins fără emoții adversarii, preluând astfel șefia Categoriei II, cu numai două etape rămase până la final.
Locul secund în clasamentul Open i-a revenit lui Emil Ghinea (Norma M20-F), iar Dominic Marcu (Tesla Model 3 Performance), surpriza plăcută din acest sezon, a încheiat podiumul rundei, pentru a doua oară, după Trofeul Valea Uzului. Marcu a fost foarte aproape de a încheia competiția pe locul 2 la general, după ce încheiase prima manșă de concurs cu al doilea timp, la 13 secunde în spatele lui Ciovică, dar și-a adjudecat prima poziție la Categoria I.
După ce a câștigat toate cele 5 manșe ale zilei de sâmbătă, Ciovică a continuat în aceeași manieră și în ziua decisivă adjudecându-și toate cele 4 urcări, care i-au asigurat a 3-a victorie a sezonului din Campionatul Național de Viteză în coastă.
Evident, Ciovică a obținut și titlul de „King of the Hill” al traseului în lungime de aproape 5 km, cel mai bun timp al său fiind de 2:54,990, stabilit în prima manșă de concurs.

Argeșeanul Ovidiu Ponea, locul 1 la Grupa 4

Bogdan Cuzma, la prima participare într-o competiție internă cu modelul Škoda Fabia RS Rally2, a obținut victoria Grupei 3, în timp ce argeșeanul Ovidiu Ponea, pe un Seat Leon Cupra, a bifat a doua reușită consecutivă în lupta pentru titlul Grupei 4.
La Categoria 5, Andrei Precup s-a impus în fața altor doi reșițeni, Darius Vîlsan și Răzvan Goșta, iar Cristi Sugar, aflat pentru prima dată în acest sezon la startul unei etape de Viteză în Coastă, s-a impus la Categoria 6.
Grupa 7 a fost adjudecată de Cosmin Petre, iar Péter Paskó se menține lider la Juniori, după un nou succes în grupă.
Valentin Olteanu a bifat primul succes în clasamentul Debutanților, în vreme ce Eduard Tontsch rămâne neînvins la Istorice.
Eusebiu Firfirică și Alex Matei, pe podium
Etapa de la Straja a fost de bun augur pentru piloții argeșeni care au luat startul la competiția de la Straja. În afară de Ovidiu Ponea care s-a impus la Grupa 4, pe treapta a treia a podiumului a urcat Eusebiu Firfirica (Dacia Logan RS), în timp ce Alex Matei(Peugeot 206 RC) a ocupat locul 2 la Clasa 7a și locul 4 la Grupa 7. Următoarea etapă va avea loc peste trei săptămâni la Râșnov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.