Concert inclus în Festivalul Enescu, la deschiderea stagiunii Filarmonicii

0

Veste bună pentru melomani! Filarmonica Pitești deschide joi, de la ora 19, la Centrul Multifuncțional, stagiunea a XVII – a, printr-un concert simfonic extraordinar ce este inclus ediției de anul acesta a Festivalului Internațional George Enescu. 
Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Constantin Grigore, va urca pe scenă pianista Adela Liculescu.

Pianistă cu un palmares bogat

Programul cuprinde: F. Liszt – Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 în La major și Fantezia pe teme populare maghiare pentru pian și orchestră și L. van Beethoven – Simfonia nr. 6 în Fa Major, Op. 68.
După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova ș.a. În prezent, este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Adela Liculescu a început studiul pianului la patru ani, la opt ani debutând la Filarmonica Gasteig din München. A câștigat premii la numeroase concursuri internaționale de prestigiu la București, Berna, Pörtschach, Detmold, Viena. Ca solistă, a cântat cu orchestre simfonice la Filarmonica Berlin, Filarmonica St. Petersburg, Teatrul Palatului Schönbrunn Viena, Alma Mahler Philharmonie Viena, Filarmonica George Enescu București și cu orchestrele de cameră din Viena și București, Camerata Regală, Dogma Chamber Orchestra Germania. Printre dirijorii cu care a concertat se numără John Axelrod, Sascha Goetzel, Stefan Vladar, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Mykola Diadiura, Tiberiu Soare, Rafael Haeger etc. Este absolventă a studiilor de pian și muzică de cameră la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena, beneficiind de o pregătire profesională suplimentară în domeniul compoziției, teoriei muzicale și dirijatului în cadrul aceleiași universități. La momentul actual este studentă la doctorat la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului.
Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei. I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.