Peste 200 de elevi din comuna Leordeni beneficiază de infrastructură școlară modernă pentru educație de calitate în noul an școlar

0

Comuna Leordeni, 12.09.2023

Investițiile în infrastructura școlară și creșterea calității actului educațional se numără printre prioritățile fundamentale pentru autoritățile locale din comuna Leordeni,  Argeș. În acest context, Primăria comunei Leordeni a realizat cu sprijinul OMV Petrom două proiecte de îmbunătățire a infrastructurii școlare a Școlii Gimnaziale Nicolae Crețulescu, proiecte care vor aduce beneficii atât pentru cei peste 200 de elevi care învață aici cât și pentru întreaga comunitate.

Unul dintre proiecte a constat în achiziționarea și montarea unui sistem de panouri fotovoltaice pe acoperișul sălii de sport, oferind astfel școlii acces la energie regenerabilă. Cu ajutorul celor 44 de panouri instalate, Școala Gimnazială din Leordeni va putea reduce cheltuielile administrative cu energia electrică, contribuind totodată și la protejarea mediului prin utilizarea tehnologiilor regenerabile de ultimă generaţie.

Tot cu sprijinul OMV Petrom, Primăria comunei Leordeni a achiziționat echipamentele și accesoriile IT necesare pentru înființarea unui laborator de informatică în care elevii să poată desfășura în condiții optime lecții interactive, să utilizeze tehnologii moderne și performante pentru a-și putea dezvolta competențele digitale esențiale pentru carierele lor viitoare. Dotat cu 18 calculatoare moderne și 1 laptop echipate cu software aferent, 1 videoproiector și 1 imprimantă și conexiune la Internet de mare viteză, laboratorul va asigura condiții moderne de învățare pentru toți elevii Școlii din Leordeni.

Cele două proiecte realizate cu susținerea financiară a OMV Petrom vor contribui la asigurarea unei educații de calitate pentru elevii Școlii Gimnaziale Nicolae Crețulescu din Leordeni, pregătindu-i să devină viitori specialiști și să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității argeșene.

Primăria din Leordeni are în plan continuarea investițiilor pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor preșcolari si personalului grădiniței din cadrul Școlii Gimnaziale Nicolae Crețulescu. Astfel, se vor realiza îmbunătățiri ale sălilor de grădiniță prin dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Prin aceste investiții, se urmărește asigurarea unui mediu stimulativ și creativ pentru copiii mici care vor participa la activități pe domenii experiențiale care îi vor pregăti pentru viața școlară și dezvoltarea lor socială.

Primăria Leordeni menține educația ca o prioritate esențială, asigurarea condițiilor optime de învățare pentru tânăra generație fiind calea spre dezvoltarea durabilă a comunității.

Pentru mai multe informații despre proiecte, vă rugăm să contactați Primăria comunei Leordeni.

Persoană de contact: Primar – Ibric Marian

Adresa de e-mail: primarieleordeni@yahoo.com

Tel./fax: +40 248 653 101/ +40 248 653 161

Pentru mai multe informații despre OMV Petrom, vizitați www.omvpetrom.com