Sponsorul FC Argeș, partenerul Federației Române de Baschet!

0

Federaţia Română de Baschet a lansat, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată la sediul din Bdul Basarabia, noua identitate a ligilor naţionale de seniori, masculin şi feminin, în urma parteneriatului semnat cu SC Getica 95 COM SRL, unul dintre cei mai importanți furnizori de energie de pe piața concurențială, sponsorul principal al echipei FC Argeș.
Astfel, cele mai importante două competiţii organizate de FRB se vor denumi din sezonul 2023-2024 Liga Naţională de Baschet Masculin Getica 95 (LNBM Getica 95) şi respectiv Liga Naţională de Baschet Feminin Getica 95 (LNBF Getica 95). “Ne propunem ca Ligile Naţionale, împreună cu o companie 100% românească, să creeze modele pentru jucători şi pentru societate. Liga naţională masculină ca şi Liga națională feminină, pentru prima dată, au o identitate comună, ceea ce arată că egalitatea de gen funcţionează. Avem alături un partener de nădejde, Getica 95, o companie care se mândreşte cu rezultate deosebite pe piaţa românească și care va aduce energie baschetului romînesc. Ligile naţionale de baschet vor fi extrem de disputate și continuă să atragă public. În liga naţională masculină, în cele două conferinţe, sunt 18 echipe, dar anul acesta vor retrograda patru echipe, motiv pentru care sunt convinsă că va fi o competiție mult mai disputată. Interesul pe care îl manifestă societatea pentru acest sport probabil că l-a tras şi pe sponsor să ni se alăture. Sumele din contractul cu Getica 95 sunt destinate activităţii echipelor afiliate federaţiei şi vor fi distribuite după un grafic pe care l-am stabilit împreună cu toți componenții Ligii. La feminin avem doar nouă componente, dar se dezvoltă pentru prima dată şi Liga 1, cu echipe de juniori, care va fi susţinută tot din acest contract. Avem însă obligaţiile noastre, în sensul că va trebui să dovedim performanţă”, a afirmat preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală.
Viorel Tudose: ”Prin muncă, educație și investiții, baschetul poate ajunge sus!”
Prezent la conferința de presă, omul de afaceri Viorel Tudose, CEO al SC Getica 95 COM SRL, a precizat că sportul românesc are nevoie de susţinere financiară, de infuzie de capital, ceea ce l-a determinat să încheie parteneriatul cu FRB pentru noile identități LNBM Getica 95 și LNBF Getica 95, dar și pentru academia RBA Getica 95:
“Încercăm să creăm modele, sportul românesc a fost şi este un model, indiferent despre ce ramură vorbim. FC Argeş va rămâne în sufletul meu şi vom continua să finanţăm această echipă de fotbal, iar noul proiect pe care l-am început cu Federaţia Română de Baschet, începând cu academia română de baschet RBA Getica 95 şi extinzând cu noua denumire a ligilor naţionale, este unul prin care vrem să readucem modelul românesc în prim plan. Prin muncă, educație, investiții, cred că baschetul românesc poate ajunge sus. Trebuie să avem determinare, să ne dorim rezultate, să avem o fundație puternică, dar ne trebuie ani de muncă și consider că așa putem construi ceva frumos. Și de ce nu, în timp, să ajungem la Europene sau chiar la Mondiale”. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.