Reprezentații ISU Argeș atarg atenția cetățenilor ca în această perioadă, în care gospodarii culeg produsele agricole și fructele să aib mare grijă la mustul care se află în proces de fermentare. Acesta poate produce intoxicații dacă spațiul în care sunt depozitate butoaiele este unul închis. M.S.
Oamenii nu conștientizează pericolul la care se expun din cauza monoxidului de carbon acumulat în beciurile sau spaţiile închise în care mustul începe să fermenteze, sun reprezentanții ISU Argeș. ”Vă aducem în atenție faptul că, în lipsa oxigenului din aceste spaţii, dioxidul de carbon emanat se transformă în monoxid de carbon, un gaz fără culoare sau miros, care vă pune viața în pericol. Pentru a preveni incidentele sau chiar tragediile ce pot apărea, cetățenii sunt rugați să evite păstrarea mustului în spații închise, să asigure ventilarea spatiilor, precum și să controleze concentrația oxigenului din încăperi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care lumânarea se stinge, nivelul de oxigen este insuficient și trebuie imediat părăsită încăperea. Totodată, venim în sprijin și cu alte recomandări: anunţaţi pe cineva că veţi intra în încăperea în care fierbe mustul; nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră. Cei mai susceptibili de a se intoxica sunt cei cu probleme respiratorii, cardiace și neurologice; sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.”, a mai precizat sursa citată.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525