Ultima zi pentru prima didactică a profesorilor argeșeni

0

Astăzi este ultima zi în care școlile argeșene mai pot completa o machetă cu datele corecte ale profesorilor pentru prima didactică de 1.500 de lei. Din câte se pare în lista inițială au fost situații în care s-au transmis unele date incomplete, iar acum, unitățile de învățământ trebuie să precizeze, printre altele, motivul corecției. S.M.
Profesorii care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 ar fi trebuit să primească în luna octombrie primele de carieră didactică de 1.500 de lei, conform ordonanței de urgență nr. 58 din 12 iunie 2023. Documentul ce trebuie completat conține următoarele câmpuri: # numele și prenumele beneficiarului # CNP # categorie personal # denumirea completă a unității/instituției de învățământ cu PJ # localitate # județ # adresa – unitate de învățământ cu PJ # adresa de domiciliu/reședință beneficiar # opțiune livrare card # motivul corecției. La nivel de țară, peste 3600 de profesori au făcut deja cumpărături folosind cardul pentru prima didactică, în valoare de 1500 de lei, până la data de 1 noiembrie, conform Edupedu.ro. Cele mai multe achiziții s-au făcut în magazine de electrocasnice și electronice, în librării online. Prima de carieră didactică „are drept scop susținerea cadrelor didactice în eforturile acestora pentru îmbunătățirea continuă a competențelor educaționale și obținerea de performanțe școlare/universitare în procesul educațional.
Prima de carieră didactică are o valoare nominală de 1.500 lei net care se decontează din fonduri externe nerambursabile pentru următoarele categorii principale de cheltuieli: # cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora # cheltuieli pentru echipamente IT # cheltuieli privind cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora # un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.
Profesorii vor fi responsabili pentru cumpărăturile făcute cu cardul de primă didactică, iar banii cheltuiți pe lucruri sau servicii care nu au legătură cu activitatea didactică vor trebui returnați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.