În acest weekend la Pitești a avut loc o premieră sportivă. Una inedită în Argeș. S-a desfășurat prima ediție a Campionatului Național de Baschet în fotoliu rulant! B.R.
La startul campionatului care a început vineri, s-au aliniat echipele CS Comunitar Sibiu, ACS Academia de Baschet Phoenix Galati, AJ Ilfov Motivation, ACS Ralph Brașov, ACS Paralimpic Salvia 2000 Cluj-Napoca și ACS Temerarii Arad.
Încurajați de antrenori și temperați de arbitri, sportivii în fotoliu rulant s-au întrecut timp de două zile în a-și demonstra măiestria în ceea ce privește baschetul. Ca în orice competiție au existat orgolii, emoții și suspans.
Sportul în scaunul rulant este parte a procesului de recuperare activ pentru dobândirea abilităților de viață independent și, în același timp, un element important în integrarea social a persoanelor cu dizabilități.
La Pitești Sala Școlii Gimnaziale nr. 4 “Traian”, sâmbătă, 9 decembrie s-a încheiat faza grupelor din cadrul Campionatului Național de Baschet în Fotoliu Rulant, cu următoarele rezultate:
▪ Comunitar Sibiu ? Academia Phoenix Galați 50-8
▪ Motivation Ilfov ? Temerarii Arad 16-42
▪ Salvia 2000 Cluj-Napoca ? Academia Phoenix Galați 53-13
▪ Ralph Brașov ? Temerarii Arad 33-38
În semifinalele Campionatului Național de Baschet în Fotoliu Rulant, au fost următoarele rezultate:
▪ Ralph Brașov ? Salvia 2000 Cluj-Napoca 40-38
▪ Comunitar Sibiu ? Temerarii Arad 46-29
Finala s-a desfășura duminică de la ora 13.00 între echipa CS Comunitar Sibiu și Ralph Brașov.
Echipele înscrise în cadrul Campionatului Național de Baschet în Fotoliu Rulant, prima ediție au terminat competiția cu următorul clasament:
Locul I – Ralph Brașov
Locul II – Comunitar Sibiu
Locul III – Salvia 2000 Cluj-Napoca
Locul IV – Temerarii Arad
Locul V – Motivation Ilfov
Locul VI- Academia Phoenix Galați
”Să punem în mișcare, roțile schimbării, împreună”, au transmis ACS Temerarii Arad.
Premierea a fost oficiată de primarul Cristian Gentea, alătuir de Carmen Tocală, președintele FRB, Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, respectiv Lucrețiu Tudor, city-managerul Piteștiului.
În România sunt mai puțin de zece echipe de baschet pentru persoanele cu dizabilități. În toată țara sunt mulți tineri pentru care baschetul, chiar dacă este în scaun cu rotile, înseamnă distracție, competiție și determinare.