12 ani închisoare după ce și-a ucis prietenul

0

Un acord de recunoaștere a vinovăției a redus considerabil pedeapsa unui criminal, din comuna Schitu Golești, care și-a ucis prietenul de pahar cu 6 lovituri de cuțit. Nenorocirea a avut loc în ziua în care victima își aniversa ziua numelui, de Sfânta Maria, în 2023. Ucigașul, în vârstă acum de 43 de ani, a fost dat de gol de un pansament, pe care în timpul conflictului l-a pierdut în curtea victimei. Inițial a negat că ar fi comis fapta dar după ce a văzut probele, a recunoscut. Autorul a fot condamnat la 12 ani închisoare.

Marian G., locuia singur după ce soția și-a luat cei doi copii și l-a părăsit. După despărțire, bărbatul a căzut în patima băuturii. Avea deseori episoade în care, beat sau treaz, plângea de dorul copiilor și al nevestei. De ziua lui, Marian G. a fost văzut în timp ce se îndrepta spre casă împreună cu un alt bărbat. Au băut împreună un litru de țuică. Prietenul de pahar, Nicolae Alin G. era ultima persoană care l-a văzut în viață pe Marian G. Acesta a fost găsit mort la câteva zile după comiterea crimei.

Dat de gol de un bandaj

Anchetatorii au stabilit că: ”La data de 15.08.2023, în jurul orelor 10.00, inculpatul s-a întâlnit la un bar din comuna Schitu Golești, satul Valea Pechii, cu victima în vârstă de 43 de ani, împreună cu care a consumat băuturi alcoolice. După aproximativ trei sferturi de oră, la propunerea victimei care cumpărase o sticlă de ţuică, s-au deplasat la domiciliul acesteia unde au ajuns în jur de ora 12.30. La locuinţa victimei, timp de aproximativ două ore, cei doi au mai consumat băuturi alcoolice, după care, între acesta şi victimă a izbucnit un conflict spontan. Pe fondul acestui conflict şi a consumului de alcool, inculpatul l-a înjunghiat cu cuţitul, de mai multe ori, la nivelul claviculei, gâtului, abdomenului şi a frunţii, după care a plecat”, după cum reiese din rechizitoriu.

Cadavrul a fost găsit după câteva zile, atunci când colegii victimei s-au alertat că bărbatul nu s-a mai dus la serviciu. Omul fusese înjunghiat de 6 ori. În cursul cercetărilor, oamenii legii au găsit, pe o mașină de spălat din curte, cuțitul plin de sânge cu care Marian G. a fost înjunghiat. Tot în curte, a fost găsit un bandaj, plin cu sânge, despre care ulterior s-a stabilit că îl purtase agresorul. Fiind vizualizate imaginile video surprinse de camerele de supraveghere amplasate în zonă, s-a observat că, Marian G. a fost însoţit de la bar pe drumul spre casă de Nicolae Alin G. care, avea mâna dreaptă în ghips, aceasta fiind susţinută de o faşă din tifon, aşezată în jurul gâtului. A fost primul indiciu.

 A recunoscut fapta

Deși inițial a negat că el ar fi comis crima, în ziua când a fost arestat preventiv, autorul a recunoscut că în data de 15.08.2023, ”aflându-se la locuinţa victimei după ce au consumat băuturi alcoolice, între aceştia a izbucnit un conflict. În acest context, victima ,, i-ar fi înfipt mâna în gât,, inculpatului care, de frică, s-a înarmat cu un cuţit pe care l-a găsit în zonă aplicându-i victimei o lovitură în zona pieptului, cu mâna dreaptă. Inculpatul a mai declarat că nu îşi mai aminteşte dacă i-a aplicat victimei şi alte lovituri precizând şi faptul că, în timpul petrecut la locuinţa victimei, aceasta nu a fost căutată, vizitată sau sunată de o altă persoană. Cu privire la faşa din tifon găsită la faţa locului, acesta a declarat că cel mai probabil a dat-o jos în timpul altercaţiei şi a lăsat-o în curtea victimei” .

Ținând cont de faptul că autorul a recunoscut comiterea faptei, judecătorii au aplicat o reducere de o treime din pedeapsă. El risca de la 10 la 20 de ani pentru omor iar judecătorii au dispus o condamnare de 12 ani după ce au făcut reducerea. Nicolae Alin G. a sperat că va primi mai puțin de atât și a contestat decizia dată de Tribunalul Argeș. Vineri, 5 iulie, magistrații Curții de Apel Pitești au respins apelul și au menținut pedeapsa de 12 ani închisoare. Decizia este definitivă.