Nouă tineri condamnați pentru viol!

0

Nouă tineri, din comuna Corbeni, au fost condamnați, definitiv,  sub acuzația de viol după ce au batjocorit o minoră în vârstă de 17 ani, cunoscută cu dizabilități psihice. Violul în grup a fost pus la cale de un minor în vârstă de 14 ani. La data comiterii faptei, șapte ditre cei judecați erau minori, doi majori. Pe lângă pedepsele privative de libertate tinerii sunt obligață să plătească daune morale victimei. 

 

Victima a fost ademenită de un băiat de 14 ani care o cunoștea. I-a promis mai întâi 100 de lei, apoi a șantajat-o că va arăta tuturor poze cu ea în ipostaze indecente, poze pe care fata i le trimisese printr-o aplicație online.  Potrivit anchetatorilor, fata a fost dusă într-o casă unde a fost violată de 5 tineri, apoi a fost mutată în alt imobil, acolo unde se aflau alți 6 tineri și unii ar fi profitat de ea. La audieri, doi dintre ei au susținut că au crezut că adolescenta ar fi fost de acord cu tot ceea ce i se întâmplă. După comiterea faptelor, victima, o tânără în vârstă de 17 ani cunoscută cu dizabilități psihice, a fost aruncată în stardă, la 4 dimineața, fără ca celor care au abuzat-o să le mai pese de ea. Fata a ajuns acasă, plânsă și în stare de șoc. Rudele, care o căutaseră întreaga noapte, au aflat îngrozite prin ce trecuse și au anunțat poliția.

”Nu o duce mintea decât 50%”

„ Noi am căutat-o toată noaptea. Fata a venit la mine a început să plângă, noi am întrebat-o, mi-a povestit mie, eu am sunat la Poliţie şi m-am dus cu ea şi am depus declaraţie. Fata e minoră, are un grad de handicap, nu o duce mintea decât 50%. Judecă doar cât un copil de 9-10 ani. Toţi sunt ţigani, o ştiau pe fată, veneau în casa mea, le dădeam să mânce, i-am ajutat. Asta a fost răsplata! A ştiut şi cel în casa căruia a dus-o prima dată şi cel de-al doilea care le-a dat cheile, dar niciunul nu a spus nimic, nu ne-a dat un telefon, ca să ne anunțe. Fata e aeriană! Speriată! Nu ştie nimic, nu poate vorbi. Zici că e pe altă planetă. Cine s-ar fi aşteptat? Părinţii au avut grijă de ea, mereu. A venit singură noaptea, prin zăpadă, udă, speriată. A dus-o pe fată să-i recunoască. A spus că nu a văzut pe doi dintre ei. Să meargă să-și facă pedeapsa, aşa cum și ei au nenorocit copilul. De ce să-şi bată joc de copilul meu?”, a povestit bunica după comiterea faptei.

Cea mai mare pedeapsă 9 ani, cu executare!

În urma anchetei s-a stabilit că nouă dintre tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 26 de ani au violat-o pe fată. Aceștia au fost trimiși în judecată, iar Judecătoria Curtea de Argeș a dat sentința în noiembrie 2023. Atunci magistrații au dispus următoarele pedespe:

  1. Marian Răzvan – 4 ani și 6 luni internare într-un centru de detenție pentru minori.
  2. Gheorghe Laurențiu – 5 ani internare într-un centru de detenție pentru minori (a pus la dispoziție una din locuințele în care au avut loc faptele)
  3. Dragoș Constantin – 4 ani internare într-un centru de detenție
  4. Marius Gabrie – 4 ani internare într-un centru de detenție
  5. Alexandru Petrișor – 4 ani internare într-un centru de detenție
  6. Petrișor Favius – măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pentru o perioadă de 6 luni (a pus la dispoziție una din locuințele în care au avut loc faptele)
  7. Ionuț– 9 ani închisoare cu executare
  8. Iulian Vasile – 9 ani închisoare cu executare

Două dintre pedepse au fost majorate

După ce instanța de fond a dat sentința, inculpații au declarat apel. Vineri 5 iulie, judecătorii Curții de Apel Pitești au majorat pedeapsa pentru doi dintre cei nouă tineri. ”Majorează de la 4 ani şi 6 luni la 5 ani durata măsurii educative privative de libertate a internării într-un centru de detenţie aplicate inculpatului G. Marian Răzvan. Înlătură măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice aplicată inculpatului S. Petrișor Flavius şiaplică inculpatului măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de 3 ani”, se precizează în decizia definitivă. La ceilalți inculpați au rămas pedepse date de prima instanță.

Tot vineri, magistrații au majorat valoarea daunelor ce urmează să fie plătite de inculpați victimei, de la 350.000 lei la 400.000 lei.  Pentru achitarea prejudiciului, a fost instituit sechestru pe bunurile părinților inculpaților minori și pe bunurile celor majori.