La volan, băut și cu permisul anulat!

0

Un control de rutină, făcut de polițiști noaptea, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, din Pitești, a dus la descoperirea unui bărbat care se afla la volanul unui autoturism în timp ce era sub influența alcoolului. Mai grav de atât, omul avea permisul anulat tot în urma unei infracțiuni comise la regimul rutier. 

Controlul a avt loc în noaptea de 20 spre 21 septembrie a.c., în jurul orei 01:00. Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești l-au tras pe dreapta pentru control pe Ion M.  de 49 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești.

În urma testării cu aparatul etilotest, au rezultat indicii cu privire la consumul de alcool, valoarea rezultată fiind peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, mai exact de 0,56 mg/l, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat, tot din cauza unei infracțiui la regimul rutier pentru care a fost condamnat.

Pe numele lui Ion M.  au fost întocmite documente procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept și conducere sub influența alcoolului, iar cercetătile sunt continuate, pentru stabilirea condițiilor necesare pentru răspunderea penală, în privința valorii alcoomiei în sânge, prin analize de laborator.