Așa grăit-a Scaraoțchi

0

Pe data de 4 iulie a acestui an, când lumea își făcea planuri de concediu, am anunțat că Iohannis va candida pentru un mandat de senator pe listele PNL. Iată ce scriam în articolul publicat la această rubrică intitulat ”Suntem fiii dorului și ai doinei”:

 

” Întunecimea Sa va candida la parlamentare și se va încarna în senator, devenind președinte al Senatului”.

 

Am explicat și de ce face acest lucru:

 

”După care, țineți-vă bine, îi va sugera Soldatului în Slujba Țării să pretindă că are hemoroizi și să se ușchească din funcție. Scaraoțchi se va întoarce și va vedea el cum siluiește Constituția, care nu prevede o limită a interimatului, să fie acceptat drept președinte de facto, timp în care va băga și mai adânc bățul prin gard, în speranța că va isca măcar o mică problemă cu Putin, una care să poată fi definită drept război. Fiindcă nimic nu îl va împiedica pe acest Fiu al Întunericului să definească războiul cum vrea el.”

 

Am arătat, de asemenea, care sunt resorturile psihologice în virtutea cărora s-a ajuns aici:

 

”Fiii dorului și ai doinei sunt conduși de un sas, de fapt de un neamț care n-are nicio treabă nici cu doina, nici cu dorul. Neamțul cu pricina este atât de autist încât a crezut sincer, la un moment dat, că în urma cadourilor știute și neștiute pe care le-a făcut Ucrainei din banii românilor, va fi răsplătit cu o funcție de secretar general al NATO. Două lucruri a uitat, pentru că el nu are conștiința propriei nemernicii, anume că puterea suzerană își aruncă slugile după ce și-a realizat scopurile, iar Departamentul de Stat are și profileri care îți fac portretul. Iar portretul este al unui om puțin dotat spiritual și afectiv, iubitor de lux, cinic, vânzător de neam și țară. Cu asemenea indivizi nu se încurcă nimeni.

Văzând acest rebut istoric precum că nu are nicio nădejde în afară, și-a întors fața către România, unde există un partid alcătuit din valeți și controlat la sânge de SPP, poruncindu-i lui Nicu Nassiryanul să mute alegerile electorale pentru noiembrie, deși acesta semnase cu mânuța sa grăsulie pentru septembrie. Motivul este că acest reziduu uman care ne călărește de un deceniu nu a dorit să vadă românii că există altcineva pe planetă cu titulatura de președinte al țării, în afară de Scorțoșimea Sa, vorba lui Pirgu din Mateiu Caragiale.

Acum, veți vedea demența demențelor în toiul iernii, dacă vom mai avea iarnă. Talpa Iadului va scorni un scenariu care să îi răspundă dorințelor lui Zelensky de a pune țara noastră în poziție de război cu Federația Rusă, iar pe cale de consecință, alegerile prezidențiale să se amâne. Nu e nevoie de un război în sensul clar al termenului, ci de vreo două schimburi de rachete la graniță. Să zicem că nu ține figura, că analiza suzerană va invalida acest scenariu. În acest caz, Întunecimea Sa va candida la parlamentare și se va încarna în senator, devenind președinte al Senatului.”

 

Până în acest moment, previziunile mele sunt pe cale să se îndeplinească aproape punct cu punct. S-a putut observa că, prin glasul lui Ciucă, Iohannis a tot amintit despre dronele care cad în România și a cerut un acord cu Ucraina pentru a le doborî.

Pe 9 septembrie, Ciucă a grăit:

 

„Este o speţă care se întâmplă în mod repetat, ceea ce înseamnă că la nivelul autorităţilor guvernamentale, mă refer la Ministerul Apărării şi Ministerul de Externe, trebuie iniţiat un protocol cu Ucraina, astfel încât astfel de drone care pătrund în spaţiul aerian să poată fi angajate de către sistemele noastre de apărare antiaeriană. Pentru că, în momentul de faţă, deşi nu s-a întâmplat nici o tragedie, eu consider că este absolut necesar să existe acest acord şi procedurile agreate, şi de România şi de Ucraina şi cred că de toate ţările care se învecinează cu Ucraina, pentru a putea să îşi apere populaţia şi să-şi asigure siguranţa cetăţenilor”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

Ideea s-a întors pe toate fețele la CSAT, dar nu a dat încă roade și este, probabil, pusă la dospit pentru un moment oprtun.

 

Acum, Zelensky merge la Washington cu un așa-zis plan de pace, de fapt un plan de continuare a războiului, după cum ne-a și anunțat Stoltenberg. Scenariile sunt pe masă, iar printre ele se află și acela al intrării României în război, alături de Polonia, poate și de Cehia și țările baltice.

 

Pentru a face acest pas, ar fi bun Ciucă la Cotroceni, dar și mai bun ar fi Klaus Iohannis. În acel articol din 4 iulie, scriam:

 

”Nu vă mirați, am văzut multe în ultimul deceniu, eu unul îl văd în stare pe Nichipercea de absolut orice pentru a fi demnitar de rang înalt și a călători cu avionul privat. Ce vom face noi? Vom fi, ca întotdeauna, fiii dorului și ai doinei, mândri că Dorul și Doina se află în patrimoniul UNESCO.”

 

Încă mai considerați că Iohannis are și altceva în cap decât importanța augustei sale persoane? Ar fi fost bun de dictator într-o țară africană, dar pentru că s-a născut aici, de noi își bate joc.

 

Scenariul cu alesul care se retrage trebuie un pic ajustat, pentru că s-ar putea să fie bătător la ochi să îl aduci pe Ciucă în turul al doilea. Ar merge și Geoană, despre care se știe că e un pic suferind. Ar merge și Lasconi, care are un dosar la Parchetul European.

 

Așa grăit-a Klaus Iohannis, dar de la dorință la putință e cale lungă.

 

Gheorghe Smeoreanu

(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)