Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat o reacţie în favoarea șarlatanului nostru național. „În România, statul paralel a băgat efectiv democrația la șase metri sub pământ. Ce ar trebui să facă oamenii cu un astfel de guvern? Să-l înghită, nu-i mare lucru”, scrie Medvedev.
Vă rog să vă gândiți ce ați face dacă peste câteva momente ați citi o altă știre, anume că Dmitri Medvedev promite României că Rusia îi achită datoria externă în integralitate, cu condiția să accepte un președinte din echipa ”suveranistă”, să plece din UE și NATO și să adere la BRICS.
Ați cădea pe gânduri?
Ei bine, să mai presupunem că, până vă gândiți, Medvedev plusează și apare o a doua știre, precum că dacă vor fi îndeplinite cerințele menționate anterior, pe lângă achitarea datoriei externe, Federația Rusă va plăti fiecărui român, din trezoreria proprie, câte 10.000 de dolari.
Acum să vă văd!
La această problemă strict fantezistă, dați-mi voie să răspund și eu, cu argumentele care îmi vin primele în minte.
Aș refuza oferta rusească în primul rând deoarece Occidentul este în ADN-ul poporului român, iar cetățenii țării mele, printre care mă număr, s-ar simți înstrăinați spiritual în spațiul asiatic. Cultura română, formată la început ca sinteză dintre răsărit și apus, a înclinat, pe măsură ce se maturiza, spre Occident. În cele din urmă, la ceasul Independenței, opțiunea apuseană a fost clară. Aș refuza pentru că în spațiul Federației Ruse ne-am simți orbi și surzi, nu am putea să ne bucurăm de bani și bunăstare.
Sunt un mare admirator al culturii și artei ruse, în biblioteca mea găsesc toți clasicii literaturii rusești, am toată muzica simfonică rusă, iar de la Repin la Chagall și Malevici, iubesc arta lor plastică. Fiindcă am vizitat Rusia și spațiul ex-sovietic de foarte multe ori, am toată admirația pentru baletul rusesc pe care l-am putut urmări pe viu, în spectacole de neuitat. Nu aș fi însă eu fără gândirea și arta occidentală, aici simt că se află matricea mea spirituală. Nici nu are rost să mai argumentez, un lucru e clar: decât la ei, mai bine mort, fiindcă oricum mi-ar muri sufletul și mintea.
În altă ordine de idei, sau poate în aceeași ordine, atrag atenția că suspendarea lui Călin Georgescu nu rezolvă în niciun caz problema apărării ordinii constituționale. L-am auzit de atâtea ori pe George Simion afirmând că se duce să se sfătuiască, să își ia lumină, de la șarlatanul cu dosar penal de uneltire contra statului, iar președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, descrie pe Facebook pașii de urmat:
”Eu sunt cel care am propus CANDIDATUL DE REZERVĂ încă din decembrie, dar în următoarele condiții: 1. să candideze ca mandatar al lui Călin Georgescu și cu largă susținere populară; 2. candidatura să aibă drept obiectiv NOI ALEGERI PREZIDENȚIALE, în condiții de legalitate, pentru REPUNEREA ÎN DREPTURI A LUI CĂLIN GEORGESCU; 3. în acest scop, candidatul de rezervă trebuie să-și asume public misiunea că, ajuns președinte, va convoca un referendum în temeiul art. 90 din Constituție prin care să ceară poporului să se pronunțe asupra 3 întrebări: a) dacă poporul este de acord cu demiterea tuturor judecătorilor CCR; b) dacă poporul este de acord cu dizolvarea Parlamentului; c) dacă poporul este de acord ca CG să candideze la Președinția României. Ulterior referendumului, candidatul de rezervă DEMISIONEAZĂ și se organizează noi alegeri pentru revenirea în ordinea constituțională, iar CĂLIN GEORGESCU SĂ CANDIDEZE,” scrie Aurelian Pavelescu.
Totuși, Pavelescu își dă seama că un asemenea scenariu ar putea să eșueze, motiv pentru care propune ceva ce se poate numi nesupunerea civică:
”Nu cred că mai este posibil acest scenariu, operațiunile împotriva lui Călin Georgescu fiind un RĂZBOI DESCHIS declarat de puterea coruptă de la București și Bruxelles. De aceea, în condițiile interzicerii, a rămas O SINGURĂ VARIANTĂ. Noi, poporul, nu acceptăm alegerile și delegitimăm ÎNTREAGA PUTERE POLITICĂ de la București, aflată în afara ordinii constituționale! BOICOTAREA ALEGERILOR ESTE PRIMA MĂSURĂ NECESARĂ. Vor urma proteste non-violente, de la ieșiri în stradă, până la greva fiscală și greva generală”, mai spune liderul țărăniștilor.
După cum se știe, a fost scos la lumină de Antena 3 un interviu dat de Georgescu unui realizator mai puțin cunoscut, pe nume Laurențiu Primo. Șarlatanul își bate joc de America, de Trump, de JD Vance, de Meloni. Nici Saddam Husein, dacă ar învia, nu ar avea astfel de opinii. La acest eveniment, Adrian Bușu, un analist de politică internațională în care cred mult, autorul cărții ”O lume pe muchie de cuțit” (coautor: Nicolae Melinescu) a comentat: ” Maestre, aceasta caseta cred că a fost cunoscută de Ambasada SUA încă din momentul înregistrării ei. Să nu uităm că actualul ambasador al SUA la București, Excelența Sa D-na Kathleen Kavalec, este o specialistă a spațiului balcanic. Nu cred că Georgescu a terminat enunțurile făcute și Departamentul de Stat a cunoscut poziția sa. Acest lucru are numai o concluzie: Cei care visează că politicienii de la Washington pot fi influențați de cei de la București visează cai verzi pe pereți. Prima putere a lumii se poate folosi de niște politicieni din spatiul mioritic pentru obținerea și satisfacerea intereselor sale, invers niciodată”, a comentat Adrian Bușu. Corectă analiză, Georgescu e un papagal jumulit atunci când ne tot spune că e Trump de România. Atenție însă la înlocuitorul său la candidatură!
Deși interzis la alegeri, Georgescu va fi principala voce în campania electorală. Nu sunt sigur că statul mai are forța de a interzice candidatura încă unuia din gașca rusofilă. Planul fără Georgescu va fi mai dur decât planul cu Georgescu. Amnistie, dizolvarea parlamentului, alegeri anticipate parlamentare și prezidențiale, adică revanșa extremistă.
Pe de altă parte, știm de la sociologia sectelor că hipnoza colectivă durează 1-3 ani.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)