Hummus cu sfeclă roşie coaptă

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 5 min
• Timp de gătire: 50 min
• Gata în: 55 min
Ingrediente:
• 2 bucăți de sfeclă medii
• 400 g năut fiert
• 1/2 linguriță sare
• 3 linguri tahini
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri zeamă de lămâie
• 2 linguri apă
• 2 linguri ulei de măsline
• 2 linguri rozmarin sau chimion (opțional)
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Spală sfecla bine și pune-o la copt (acoperită cu hârtie de copt sau folie de aluminiu) timp de 45 de minute. Dacă atunci când o înțepi cu o scobitoare aceasta intră ușor, înseamnă că e gata. Scoate din cuptor și lasă la răcit 5-10 minute. În timp ce aceasta se răcește, prepară hummus-ul. Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat). Când s-a răcit sfecla, curăț-o, taie-o bucăți mici și paseaz-o într-un blender, până e moale de tot. Adaug-o peste hummus-ul făcut mai devreme. Se servește cel mai bine cu pâine prăjită crocantă și fierbinte.