Şoferul beat a lovit o femeie care traversa pe marcaj

0

Luni seara, a avut loc un accident rutier la Bascov, chiar în faţa Secţiei de Poliție Rurală Bascov. Un şofer băut a lovit o femeie care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni. În urma impactului, victima a fost proiectată pe asfalt. A fost transportată la spital acolo unde, din fericire, s-a stabilit că nu are leziuni grave.
Accidentul a avut loc în jurul orei 22.00. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, care au constatat faptul că, Vasile T., un bărbat de 48 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe DN 7C, în localitatea Bascov, a accidentat o femeie de 70 de ani, din Bascov, care se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, femeia a fost transportată la spital. După cu se procedează în cazul accidentelor rutiere, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest. S-a stabilit că era beat criţă, având o concentraţie de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Vasile T. a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, despre care se ştie că, de regulă, are o valoare dublă faţă de concentraţia în aerul expirat. Pe numele piteşteanului a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă. M.Sandu