Cum trebuie folosite containerele îngropate

0

Pentru a venit în sprijinul cetățenilor, angajați ai societății Salubritate 2000 S.A. vin cu informeații privind modul de utilizare a containerelor îngropate, precum și la modul de colectare separată a deșeurilor, pe categorii. Sunt vizați utilizatorii serviciului de salubritate din cartierul Trivale.
„Cum se folosesc containerele îngropate: APĂSAȚI PEDALA DIN DREAPTA JOS A CONTAINERULUI!!!
Sortarea corectă a deșeurilor începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare. Containerele sunt inscripționate corespunzător!
Deșeurile reciclabile din material de tip plastic/metal se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare GALBENĂ. Exemple: recipiente din plastic (PET-uri), pungi din plastic, folie de plastic folosită ca ambalaj (de exemplu, de la baxurile de apă), doze și ambalaje din aluminiu, cutii de conserve și alte recipiente metalice, dopuri din plastic, capace din metal de la borcane etc.
Deșeurile reciclabile de tip hârtie/carton se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare ALBASTRĂ. Exemple: pungi din hârtie, hârtie de împachetat/ambalat, ambalaje din hârtie/carton de la alimente, cutii din carton de la încălțăminte, cutii de la detergenți/cosmetice, cofraje pentru ouă, hârtie printată, facturi, ziare, reviste, cataloage de promovare, hârtie pentru corespondență, calendare etc. Se colectează uscate și curate.
Deșeurile reciclabile din material de tip sticlă se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare VERDE. Exemple: ambalaje din sticlă de la băuturi răcoritoare/alcoolice/apă, borcane din sticlă (fără capac), ambalaje din sticlă de la produsele cosmetice, ambalaje din sticlă pentru lapte/lapte bătut/iaurt, clătite în prealabil, fără urme de grăsimi, fără capace metalice etc. Deșeurile biodegradabile se colectează în containerul inscriptionat corespunzător, cu culoarea MARO. Exemple: resturi de fructe și de legume proaspete sau gătite, resturi de pâine și cereale, zaț de cafea/resturi de ceai, păr și blană, coji de ou, coji de nucă, resturi vegetale (frunze, crengi mărunțite, flori) etc. Deșeurile reziduale(menajere) se colectează în containerul inscripționat corespunzător, cu culoarea NEAGRĂ/GRI. Exemple: resturi de carne şi peşte, gătite sau proaspete; resturi de produse lactate (lapte, smântână, brânză, iaurt, unt, frişcă); ouă întregi; excremente ale animalelor de companie; scutece/tampoane; cenuşă de la sobe (dacă se ard şi cărbuni); conţinutul sacului de la aspirator; mucuri de ţigări; veselă din porţelan etc.
Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!
Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com”, a transmis S.C. Salubritate 2000 S.A. M.S.