Sylvester Stallone, într-un nou film – continuarea Cliffhanger, producție din 1993

0

Actorul Sylvester Stallone, cunoscut pentru rolurile sale în filme de acțiune cu mare succes la public, se va implica într-un nou proiect. O altă producție de cinema va avea parte de o continuare, acum fiind vorba despre filmul Cliffhanger (Luptă la înălțime), film de acțiune – aventură regizat de Renny Harlin după un scenariu de Michael France, lansat în anul 1993.

Pentru continuarea filmului Cliffhanger, Sylvester Stallone ar urma să rămână în rolul lui Gabe Walker. Regia noului film va fi semnată de Ric Roman Waugh, acesta anunțând proiectul în care Sylvester Stallone a acceptat să se implice. Noul film va fi realizat pe baza unui scenariu de Mark Bianculli.

„Crescând cu cele mai mari filme de acțiune din anii `80 și `90, lucrând chiar eu la multe dintre acestea, Cliffhanger a fost de departe unul dintre preferatele mele. Să fiu la conducerea capitolului următor alături de legendarul Sylvester Stallone este un vis devenit realitate. Va fi o provocare mare și o adevărată plăcere să ducem această franciză către noi culmi, o responsabilitate pe care o tratez cu maximă seriozitate”, a explicat regizorul Ric Roman Waugh pentru revista Variety.

Sylvester Stallone, în continuare în centrul acțiunii

Starul de acțiune de la Hollywood arată astfel că nu dorește să se retragă, în ciuda faptului că împlinește 76 de ani pe data de 6 iulie 2023. El este în continuare foarte activ în lumea cinematografică, la fel ca „rivalul” său de la distanță, Arnold Schwarzenegger, implicat de curând în primul serial din carieră, Fubar, lansat pe platforma de streaming video online Netflix.

Sylvester Stallone revine pe marile ecrane în această toamnă cu The Expendables 4 (Eroi de sacrificiu 4), care are dată oficială de lansare 22 septembrie. A patra parte a francizei aduce din nou nume importante de la Hollywood precum Jason Statham, Dolph Lundgren, Megan Fox, Andy Garcia sau Tony Jaa.

De altfel, seria The Expendables, un tribut adus filmelor de acțiune din anii `80 și `90, s-a transpus și în lumea jocurilor video, inspirând titlul The Expendables 2, produs în 2012 pentru console și PC-uri. Pasionații de păcănele online au de asemenea parte de un titlu inspirat din celebra serie de filme: jocul Expendables Megaways lansat în 2020 de StakeLogic, disponibil pe platforme licențiate de sloturi și alte jocuri de cazino.

Când se va lansa continuarea filmului Cliffhanger

Thrillerul de acțiune original îl urmărește pe fostul ranger Gabe Walker (Sylvester Stallone) și pe foștii săi parteneri în timp ce aceștia sunt ademeniți la locul accidentului aviatic de o bandă de hoți internaționali. Walker își folosește abilitățile de alpinist într-o cursă contracronometru desfășurată pe crestele pline de zăpadă ale munților pentru a-și depăși răpitorii și pentru a-și salva prietenii. Acțiunea se joacă așadar la înălțime, la propriu!

Neal H. Moritz, implicat în producția noului film, a declarat: „Nu voi uita niciodată fiorul pe care l-am simțit privindu-l pe Sylvester Stallone în Cliffhanger. Sunt incredibil de încântat să lucrez cu el și Ric Waugh pentru a continua povestea lui Gabe Walker și pentru a prezenta această poveste iconică unei noi generații de cinefili din întreaga lume”.

Încă nu există informații clare despre un posibil moment de lansare a filmului Cliffhanger 2, mai ales că subiectul nu este nou – încă din 2019 au fost discuții pe această temă, oprite însă de situația specială din domeniul sănătății publice globale, care a încetinit sau chiar oprit multe proiecte cinematografice. Cel mai probabil, o posibilă lansare a noului film ar fi planificată pentru 2025 sau chiar 2026.