Campanie de dezinsecţie și dezinfecție la Mioveni

0

Începând de ieri, la Mioveni se efectuează o nouă dezinsecţie și dezinfecție, pe platforme pentru colectarea deșeurilor și în scările de bloc (subsol și casa scării). 
Serviciile se desfăşoară în conformitate cu prevederile ordinelor în vigoare după un program unic, pentru a atinge un nivel de eficiență maximă. Substanțele utilizate sunt: # dezinsecție scări de bloc – K-Othrine WG 250 # dzinfecție platforme special amenajate pentru colectarea deșeurilor – Dezicon.
Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate. Colectarea deșeurilor rezultate în urma prestării serviciilor, conform prezentului proces verbal, se realizează de către prestator, iar neutralizarea acestora se face în baza contractelor încheiate de prestator cu operatori autorizați, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Autoritățile locale fac un apel către locuitorii orașului să supravegheaze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii. În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor servicii, perioada de efectuare va fi comunicată ulterior. Cu o zi înainte de executarea serviciilor de dezinsecție în scările de bloc, se vor pune afișe pe fiecare scară.
De asemenea locatorii blocurilor sunt sfătuiți ca, în perioada menţionată, să evitte deplasarea pe scară în timpul efectuării dezinsecției. S.M.