Anchetat de polițiști după ce a găsit două telefoane!

2

Un pensionar, în vârstă de 68 de ani, din Pitești a crezut că a dat norocul peste el atunci când pe banca din fața blocului unde locuiește a găsit două telefoane. Fără să stea pe gânduri le-a luat acasă. Unul i l-a dăruit fiului, altul l-a oprit pentru el. Asta până când s-a trezit la ușă cu polițiștii care îl întrebau de cele două aparate, a căror valoare este de circa 10.000 lei. S-a ales cu doar penal și a fost amprentat și fotografiat ca infractorii.
Pe data de 23 iunie, spre seară, un tânăr s-a așezat pe o bancă în fața unui bloc de pe strada Exercițiu. Tocmai cumpărase două telefoane, un iPhone 14 și și Samsung S 23, în valoare de 10.000 lei. Le-a pus pe bancă, numai că atunci când a plecat a uitat de aparate.
La scurt timp a trecut prin zonă, Gheorghe P, de 68 de ani, din Pitești, locatar al blocului. Omul a văzut telefoanele și le-a luat. Nu s-a gândit nicio clipă să meargă la Poliție să restituie aparatele. A trecut mai bine de o lună și omului nici nu-i trecea prin minte că ar putea avea probleme cu legea. Asta până vineri, 18 august, când s-a trezit la ușă cu polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Pitești care l-au luat la întrebări.

Fotografiat și amprentat!

Pe numele pensionarului a fost întocmit dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. Gheorghe P. nu are antecedente penale. Acesta a predat unul dintre cele două telefoane mobile, urmând să predea și celălalt aparat după ce îl va recupera de la fiul său, care este plecat în străinătate.A primis că telefonul va fi dus la Poliție după ce fiul va reveni. ”Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun. Totodată, față de bărbatul în cauză a fost dispusă amprentarea și fotografierea, în vederea introducerii în bazele de date criminalistice”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. Potrivit legii, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. M.Sandu