Baza Salvamont la Voina după norme europene

0



Salvamont Câmpulung are 4 angajați și restul sunt voluntari. Până de curând salvamontiștii după intervenții se adăposteau la stâna din Grind apoi au primit un container din sponsorizări pe care l-am amplasat lângă cabana Voina care nu le oferea nici un fel de condiție umană ținând cont de sacrificiile pe care le fac zi de zi prin munți.


După centrul de permanență de la Cota 2000, în Argeș a luat ființă cel de-al doilea, la Baza de Salvamont Voina. Aici au fost amplasate cinci module, cu 2 dormitoare, o bucătărie, o sală de prima ajutor și două băi.
Investiţie de peste 100.000 lei
24 de ore din 24 doi salvamontiști asigură permanența în munții Muscelului. Pe toată perioada când nu au intervenții aceștia refac traseele montane pentru că se distrug din cauza condițiilor meteo și ghidează turiștii spre drumeții. Acum pe pereții Bazei de Salvamont Voina a fost afișată și o hartă cu masivul Iezer Păpușa. Mai mult decât atât amatorii de fotografii beneficiază de un perete pentru momente de neuitat ca la carte. Pentru că întreaga investiție de 100.000 de lei pentru containere și 4.000 de lei pentru mobilier a venit de la Consiliu Județean Argeș, vicepreședintele Marius Nicolaescu a vizitat pentru prima dată baza după ce a fost finalizată.
,, Din discuțiile purtate cu colegii noștri de la Salvamont este cea mai modernă bază de Salvamont din România. Ne mândrim cu acest lucru, sperăm să nu avem foarte mult de muncă în zonă. Sunt invitați toți turiștii să viziteze plaiurile muscelene să se relaxeze dar cel mai important lucru este să fie precauți. La această bază își vor desfășura activitatea 13 salvamontiști, patru dintre ei fiind salariați iar restul voluntari. Aceștia sunt pregătiți 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână să acorde asistență turiștilor care întâmpină dificultăți”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu. Salvamontiștii și-au drămuit banii pentru că au investit și muncă în această bază care este numai în folosul turiștilor și al comunității.  B.Radu