Șofer reținut după ce a fugit de la locul accidentului!

0

Un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui pieton a avut loc în urmă cu o săptămână, în Pitești, în apropiere de Pitești Arena. După evenimentul rutier, șoferul a părăsit locul și a fost depistat în aceeași zi de polițiști. A fost reținut marți, iar miercuri 25 septembrie a fost plasat sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.  

În ziua de 24 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au dispus reținerea unui bărbat de 55 de ani, din Pitești, ca urmare a cercetărilor privind săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Din verificări a rezultat că în ziua de 17 septembrie a.c., bărbatul ar fi condus un autoturism, pe strada Basarabia, din Pitești, împrejurare în care ar fi acroșat un pieton, de 79 de ani, angajat regulamentar în traversarea străzii, după care a plecat de la fața locului, fără încuviințarea organelor de poliție, anunță reprezentanții IPJ Argeș.

Marian O., conducea un BMW în momentul producerii accidentului. El a fost identificat și depistat în aceeași zi în care a comis accidentul. A fost testat de oamenii legii și nu era băut, nic drogat. Nu se știe motivul pentru care a părăsit locul accidentuui abandonnându-și victim. În urma coliziunii, pensionarul a suferit leziuni grave. Potrivit unui raport prelimiar al medicului legist, victima va necesita aproximativ 100 de zile de îngrijiri medicale. În mod curios însă, bărbatul accidentat și abandonat pe stradă nu a depus plângere împotriva conducătorului auto.

Tocmai de aceea, Marian O. este cercetat penal doar pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, nu și pentru vătămare corporală din culpă. Marți, în urma administrării probatoriului, conducătorul autoturismului a fost reținut pentru 24 de ore. Ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Procurorul de caz a dispus împotriva lui Marian O. măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.