Divorțul lui Pendiuc s-a amânat!

0

În luna iunie a anului trecut Gabriela Pendiuc a intentat divorț la Judecătoria Pitești. În paralel soția fostului primar al Piteștiului a depus o contestație la executare, dat fiind faptul că bunurile soților Pendiuc au fost puse sub sechestru în dosarul Publitrans în care Tudor Pendiuc a fost condamnat la 4 ani închisoare și s-a cerut executarea silită.  

 

În luna iunie a anului trecut Gabriela Pendiuc a depus la Judecătoria Pitești o cerere de divorț și revenirea la numele de dinainte de căsătorie. Mulți au comentat decizia punând desfacerea căsătoriei pe seama problemelor pe care Tudor Pendiuc le-a avut cu legea, dar mai ales pe faptul că averea soților se află sub secestru pentru a fi recuperat prejudiciul din dosarul Publitrans. În acest fel ar putea fi salvată de la executarea silită partea ce i-ar reveni Gabrielei Pendiuc. Procesul de divorț a avut primul termen pe data de 28 februarie 2024. Atunci Gabriela Pendiuc a cerut instanței amânarea cauzei. Judecătorii au stabilit următorul termen pentru data de 25 septembrie. Ieri, la proces, s-a dat o nouă amânare, de data acesta pentru data de 29 ianuarie 2025.

A contestat și executarea silită

De la data la care a fost intenttă cererea de divorț, Tudor Pendiuc a avut, la instanțe, mai multe cereri de liberare condiționată. Toate i-au fost respinse, iar potrivit ultimei hotărâri, acesta mai poate depune o nouă cerere după data de 02.12 2024. Dacă atunci îi va fi admisă cererea, fostul primar ar putea fi liber la următorul termen din procesul de divorț. Tot la Judecătoria Pitești se judecă o contestație depusă de Gabriela Pendiuc prin care cere suspendarea executării, partaj și radierea ipotecii. Primul termen de judecată în acest proces a avut loc în luna iunie, atunci când  i s-a cerut ”să depună certificatul de atestare fiscală la dosar, fiindu-i comunicat ulterior cuantumul taxei de timbru ce necesită a fi achitat”. Următorul termen de judecată va avea loc în luna decembrie.