Judecat pentru furt de bijuterii!

0

Un cetățean italian cu rezidență la Curtea de Argeș va fi trimis în judecată pentru furt. Bărbatul în vârstă de 39 de ani, a fost prins după ce a sustras dintr-un magazin de bijuterii, din Argeș Mall o brățară cu diamante în valoare de 14.000 de lei. Întâmplarea a avut loc în urmă cu o săptămână, cercetările fiind finalizate.

La o săptămână de la comieterea faptei,  polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar de furt dintr-un magazin de bijuterii. ”În urma probatoriului administrat a rezultat că un bărbat de 39 de ani, cetățean străin cu rezidență în România,  în ziua de 18 septembrie a.c., ar fi sustras o brățară din metal prețios, în valoare de aproximativ  14.000 de lei, dintr-un magazin de bijuterii din incinta unui centru comercial. Bărbatul a fost depistat de către polițiști imediat după comiterea faptei, prejudiciul fiind recuperat. Reamintim faptul că bărbatul a fost reținut la data de 18 septembrie a.c. pentru 24 de ore, ulterior față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

A sustras o brățară cu diamante

În urmă cu o săptămână, angajata unui magazin de bijuterii din Argeș Mall a sunat la 112 și le-a spus polițiștilor că a văzut în centrul comercial un bărbat care cu o zi înainte a furat o brățară din aur din lanțul unității din care face parte. Polițiștii Secției 4 l-au găsit pe bărbat în galerie, și după ce l-au legitimat și l-au percheziționat i-au găsit în buzunar o brățară care încă avea atașat prețul pe ea. Bărbatul a susținut că bățara a fost cumpărată de el din Italia și nu a apucat să îi dea eticheta jos. Oamenii legii nu l-au crezut și au început să verifice prin magazinele de profil. Au găsit o vânzătoare care sesizase dispariția brățării și, disperată, se uita pe imaginile de surprinse de camerele de supraveghere în încercarea de a identifica hoțul. Angajata l-a recunoscut pe italianul care puțin timp înainte vizitase magazinul. Ea a declarat că bărbatul a pus-o să-i arate mai multe brățări. Le-a analizat și a ales una dintre ele, apoi a cerut să i se facă o reducere. În timp se vânzătoarea se ocupa de calculul pentru discount, el a sustras una dintre brățările din aur cu diamante, în valoare de 14.000 de lei. Apoi, pretextând că trebuie să meargă la mașină să ia banii a plecat! Din fericire, înainte să dispară, a fost recunoscut de vânzătoarea altui magazin din care italianul furase și cu o zi înainte. Polițiștii au stabilit că italianul mai era cu doi bărbați, români, care îl așteptau în mașină, în parcare. Pe numele lui Vicenzo G., de 39 de ani a fost întocmit dosar penal pentru furt.